x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţistul care a împuşcat mortal în cap un tânăr, în timpul unei misiuni, arestat preventiv

Poliţistul care a împuşcat mortal în cap un tânăr, în timpul unei misiuni, arestat preventiv

08 Noi 2018   •   15:03
Poliţistul care a împuşcat mortal în cap un tânăr, în timpul unei misiuni, arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, arestarea preventivă a poliţistului vasluian care a omorât un tânăr, în luna martie, împuşcându-l în cap, în timpul unei misiuni de urmărire, a declarat avocata Oana Iovu, care reprezintă interesele familiei tânărului decedat. 

Poliţistul fusese reţinut, în cursul zilei de miercuri, pentru 24 de ore, după ce Parchetul General a schimbat încadrarea juridică în acest caz, din ucidere din culpă în omor. 

Un tânăr fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa. 

Bărbatul în cauză avea 26 de ani şi era din comuna Puşcaşi, judeţul Vaslui. El fusese condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducere fără permis. Totodată, la data de 12 octombrie 2017 a provocat un accident rutier, fără victime. I s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, dosarul fiind în lucru. 

Iniţial, s-a anunţat că poliţistul va fi cercetat pentru omor, ulterior, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, s-a primit o ordonanţă de schimbare a încadrării juridice faţă de poliţist, din omor, în ucidere din culpă. Ancheta în acest caz a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ulterior, la solicitarea avocatului familiei tânărului decedat, dosarul a fost preluat de Parchetul General. 

Poliţistul a fost pus la dispoziţie, până la finalizarea cercetărilor, iar el activa la dispeceratul IPJ Vaslui. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: politist arestat