x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pompierii continuă misiunea de stingere a incendiului din Domogled

Pompierii continuă misiunea de stingere a incendiului din Domogled

29 Apr 2018   •   21:00
Pompierii continuă misiunea de stingere a incendiului din Domogled

Elicopterele care acţionează pentru stingerea incendiului izbucnit în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei au finalizat, duminică după-amiază, misiunea de recunoaştere, însă, din cauza curenţilor de aer foarte puternici, nu vor mai efectua misiuni de aruncare cu apă pe parcursul acestei zile. 

"În timpul misiunii de recunoaştere, a mai fost identificată doar o porţiune de aproximativ o sută de metri liniari, unde focul arde mai intens. Echipajele de la sol sunt la faţa locului şi intervin, în continuare, cu sprijinul rucsacilor de intervenţie la incendii de pădure şi a altor mijloace, respectiv, bătătoare şi lopeţi", afirmă purtătorul de cuvânt al ISU "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea. 

S-a stabilit ca elicopterele să rămână în zonă, dar o decizie finală va fi luată după finalizarea intervenţiei echipajelor de sol pentru ziua de duminică. În zonă vântul s-a înteţit, ceea ce poate avea ca efect intensificarea incendiului. 

Incendiul a fost anunţat vineri după-amiaza de către un turist. Pentru lichidarea şi limitarea pagubelor, se intervine cu zeci de pompieri militari din cadrul ISU Semenic, ai Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Timiş, Gorj şi Mehedinţi, ai Ocolului Silvic şi două cu elicoptere. De asemenea, au fost trimise mijloace de intervenţie - rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la Inspectoratele judeţene Bucureşti-Ilfov, Arad, Hunedoara şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani. AGERPRES

×