x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă

Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă

19 Feb 2016   •   16:37
Prahova: Medicii de la SJU vor face doar operaţiile urgente; secţia ATI, ocupată cu bolnavii cu gripă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti vor efectua, în perioada următoare, doar operaţii pentru cazurile care reprezintă urgenţe, în condiţiile în care în Secţia de Terapie Intensivă (ATI) sunt internaţi mulţi bolnavi cu gripă care au nevoie de suport ventilator, iar internările pentru pacienţii cu afecţiuni cronice se suspendă temporar.

Potrivit unui comunicat de presă emis, vineri, de SJU Ploieşti, având în vedere numărul mare de pacienţi internaţi în secţia ATI cu gripă, care necesită suport ventilator, s-a decis ca la nivelul acestei unităţi sanitare să fie efectuate intervenţii chirurgicale doar în cazul celor cu afecţiuni acute care nu pot fi amânate.

De asemenea, conducerea spitalului a dat o dispoziţie potrivit căreia, din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, se sistează temporar internările pacienţilor cu afecţiuni cronice.

Conform SJU, un al patrulea pacient pentru care a fost confirmat virusul gripal a decedat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului. AGERPRES

×