x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Preotul de la maternitatea Elena Doamna sfătuia părinții să nu-și vaccineze copiii

Preotul de la maternitatea Elena Doamna sfătuia părinții să nu-și vaccineze copiii

07 Apr 2016   •   17:04
Preotul de la maternitatea Elena Doamna sfătuia părinții să nu-și vaccineze copiii
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preotul de la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Elena Doamna' din Iaşi nu mai poate sluji, el fiind depus din treaptă după ce a fost reclamat de conducerea unităţii medicale că se substituie medicilor, sfătuindu-le pe paciente să nu îşi vaccineze copiii.

Cristina Dobre, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Elena Doamna' din Iaşi, a declarat că a recurs la suspendarea contractului de muncă a preotului Răzvan Ioan Scurtu. Motivul invocat este faptul că atât personalul medical, cât şi pacientele s-au plâns că preotul le sfătuieşte să nu îşi vaccineze copiii sau să nu îşi facă carduri bancare.

"Am făcut doar suspendarea contractului de muncă a preotului Scurtu şi am anunţat şi Mitropolia şi am cerut punctul de vedere în acest caz. Am avut nişte sesizări de la mămici, inclusiv de la personalul angajat, în ceea ce priveşte activitatea părintelui. Au fost sesizări conform cărora părintele discută nu tocmai potrivit cu mămicile: le îndeamnă să nu facă vaccinurile sau că nu e bine să aibă card bancar. Noi credem că un preot nu se poate substitui medicului", a declarat Carmen Dobre.

De cealaltă parte, reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei susţin că preotul Răzvan Ioan Scurtu nu mai poate sluji din cauza mai multor abateri.

"Preotul a fost depus din treaptă. Nu mai poate sluji ca preot. Nu este o decizie definitivă. De altfel, preotul a şi făcut recurs. Motivele pentru care a fost judecat sunt cu totul altele. Sunt motive de ordin canonic, liturgic şi administrativ care s-au acumulat în timp", a declarat, pentru AGERPRES, preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Preotul Răzvan Ioan Scurtu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. În locul preotului Scurtu, la capela Spitalului Elena Doamna au fost delegaţi de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei preoţii de la Spitalul de Neurochirurgie şi Spitalul de Pediatrie. AGERPRES

×