x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prima plajă din Europa destinată persoanelor cu dizabilități, în 2018 la Mamaia

Prima plajă din Europa destinată persoanelor cu dizabilități, în 2018 la Mamaia

28 Aug 2017   •   10:57
Prima plajă din Europa destinată persoanelor cu dizabilități, în 2018 la Mamaia

Prima plajă din Europa realizată pentru persoanele cu dizabilităţi se va deschide începând cu sezonul estival 2018 la Constanţa, echipamentele terapeutice fiind inspirate după cele care există în Statele Unite ale Americii (SUA).

Potrivit unui comunicat al Centrului Psihologic "Marea Neagră" de Sprijin al Persoanelor cu Autism remis, luni, AGERPRES, parcul terapeutic va fi deschis pe Plaja 3 Papuci din Constanţa, proiectul unic în Europa urmând să se întindă pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi de plajă şi să cuprindă mai multe zone terapeutice, atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru turiştii care vor să le ofere o mână de ajutor oamenilor aflaţi în plin proces de recuperare.

"Parcul Terapeutic 'Plaja Dizabilităţi' va cuprinde zone de şezlonguri, zone de cearşafuri, spaţii pentru terapie prin sport şi muzica (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală şi tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny - certificat internaţional, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilităţi, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor etc", arată sursa citată.

Echipamente terapeutice sunt inspirate după un parc celebru din SUA.

"Va fi proiectul cu cel mai mare impact adresat persoanelor cu nevoi speciale din România din ultimii ani, echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde deja există acest concept interesant de parc terapeutic. Pentru vara 2018, estimăm că peste 200.000 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora vor veni să se bucure de această zonă specială de relaxare. Peste 200 de voluntari din 10 ţări din întreaga lume vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar atât intrarea, cât şi toate facilităţile acestui sector de plajă vor fi gratuite. Până la sfârşitul lunii octombrie, Centrul Terapeutic 'Marea Neagră' îşi propune să finalizeze cu succes campania de strângere de fonduri, urmând ca ulterior să înceapă selecţia voluntarilor implicaţi în proiect. Ne mai despart aproximativ 65.000 euro pentru ca acest vis să devină realitate", a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele Centrului Psihologic "Marea Neagră", psihologul Adrian Gemănaru.

Proiectul are o valoare de 100.000 de euro, iar până în prezent iniţiatorii au reuşit să strângă donaţii private în valoare de 35.000 euro, precizează sursa citată. AGERPRES

×