x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Târgu Mureș a înființat echipa mobilă de intervenție în cazuri de violență domestică

Primăria Târgu Mureș a înființat echipa mobilă de intervenție în cazuri de violență domestică

29 Noi 2019   •   15:52
Primăria Târgu Mureș a înființat echipa mobilă de intervenție în cazuri de violență domestică

Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Târgu Mureş a anunţat înfiinţarea echipei mobile de intervenţie în cazurile de violenţă domestică, care va interveni, la cererea poliţiştilor, atunci când au loc acte de agresiune în familie.
Echipa mobilă, înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 103/2019, va interveni doar la solicitarea Poliţiei municipiului Târgu Mureş, după emiterea ordinului de protecţie provizoriu şi doar în situaţia în care victima sau agresorul nu are posibilitatea de a se caza şi solicită găzduire într-un centru rezidenţial pus la dispoziţie de municipalitate şi Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) Târgu Mureş.

"Pentru a pune la adăpost victima şi a îndepărta din familie persoana agresivă, s-a constituit o echipă mobilă, la nivelul municipiului Târgu Mureş, formată din angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Mureş şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale Târgu Mureş. Orice persoană aflată în preajma sau în mijlocul actelor de agresiune, victimă, vecini sau martori străini de familie, sesizează numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. Direcţia de Asistenţă Socială acordă informarea şi consilierea victimelor actului de violenţă domestică iar după evaluarea iniţială a gradului de risc, oferă servicii şi beneficii sociale în vederea depăşirii situaţiei de risc în care se găsesc. Chiar dacă echipa mobilă nu este sesizată, Poliţia municipiului Târgu Mureş înştiinţează Direcţia de Asistenţă Socială cu privire la victimele violenţei domestice de pe raza municipiului Târgu Mureş, în vederea luării măsurilor ce se impun şi acordării de servicii sociale atât victimelor cât şi agresorilor. Această problemă trebuie foarte bine înţeleasă de către toţi factorii responsabili şi presupune o implicarea activă a tuturor profesioniştilor cu atribuţii în domeniu şi, nu în ultimul rând a comunităţii locale", a anunţat  primăria.

Peste 200 de cazuri noi de violenţă domestică se adresează în fiecare an adăpostului pentru victimele violenţei în familie de la Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) din Târgu Mureş, care funcţionează din anul 2003, dintre care între circa 98% sunt femei, iar din acest motiv 24 de organizaţii neguvernamentale şi instituţii publice s-au alăturat campaniei de informare şi prevenire "16 zile de activism împotriva violenţei".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: violenta domestica