x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Timişoara este executată silit, pentru mai mult de trei milioane de euro

Primăria Timişoara este executată silit, pentru mai mult de trei milioane de euro

27 Aug 2015   •   16:28
Primăria Timişoara este executată silit, pentru mai mult de trei milioane de euro
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

Un executor judecătoresc și jurista firmei SC GPG Company SRL au venit, astăzi, la Primăria Timișoara pentru a pune în aplicare o decizie a instanței prin care autoritățile locale sunt obligate să plătească despăgubiri firmei care a investit într-un ștrand, după care s-a trezit că primăria scoate din nou locația la licitație, fără a ține cont de investițiile făcute.

Executorul a ajuns la primărie astăzi, la ora 11.00, însă primarul Nicolae Robu este optimist. „S-a pronunțat o sentință judecătorească foarte ciudată pentru ceva ce s-a întâmplat cu mulți ani în urmă, nu eram eu primar atunci, și întrucât noi am urmat o nouă cale de atac pentru acea decizie pe care noi o considerăm profund incorectă, nu am plătit nimic din ea și așteptăm să nu se producă nicio executare silită până nu se judecă până în finalul finalurilor”, a spus primarul Nicolae Robu, relatează pressalert.ro.

Vă reamintim că Primăria Timişoara trebuie să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş. SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al ştrandului Termal, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie, pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile. După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro.

Inițial, Nicolae Robu s-a declarat resemnat, spunând că „nu ne putem opune deciziei instanței”, mai ales că aceasta este definitivă. Edilul-șef a mai spus atunci că va cere o eșalonare a datoriei, pentru că „nu avem de unde să scoatem pe loc 3,4 milioane de euro”.

Ulterior, primarul și-a schimbat discursul. „Este anormal ca după ce firma GPG a beneficiat de toată investiţia pe care a făcut-o şi inclusiv a ajuns să obţină prelungirea contractului să mai primească şi daune. Daune pentru ce? Și încă la ce nivel, 3,4 milioane de euro. Litigiul este din perioada precedentei administraţii, dar asta nu este important. Vorbim aici de interesele Timişoarei şi nici într-un caz nu ar fi corect ca municipiul Timişoara să plătească daune de 3,4 milioane de euro către o firmă care a făcut o investiţie şi a putut să beneficieze de ea chiar dacă la un moment dat administraţia de atunci nu a dorit să i se prelungească contractul”, a spus Robu în luna martie a acestui an.

×