x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Turda a cerut dezinfectarea icoanelor și a mobilierului din biserici

Primăria Turda a cerut dezinfectarea icoanelor și a mobilierului din biserici

10 Mar 2020   •   22:30
Primăria Turda a cerut dezinfectarea icoanelor și a mobilierului din biserici

Primăria orașului Turda, județul Cluj, a dispus dezinfectarea icoanelor și a mobilierului din biserici, cu care ar putea intra în contact cetățenii, măsura fiind luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Turda transmis, marți, s-a decis limitarea accesului vizitatorilor în Salina Turda, astfel încât să nu se depășească numărul de 200 de persoane aflate simultan în mină.

„Marți a avut loc ședința Comitetului de Urgență iar la nivelul municipiului Turda s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, s-a decis închiderea Teatrului Național Aureliu Manea până la finalul lunii, iar actorii și regizorii vor participa doar la repetiții, închiderea creșelor, limitarea accesului vizitatorilor la Salina Turda astfel încât să nu depășească 200 de persoane aflate simultan în mină. S-a mai dispus dezinfectarea icoanelor de cult și a mobilierului existent din lăcașurile de cult, cu care ar putea intra în contact cetățenii sau dezinfectarea mijloacelor de transport în comun zilnic”, se arată în comunicat.

De asemenea, toate Direcțiile Primăriei Turda și societățile comerciale municipale, în special cele care au relații cu publicul, vor achiziționa și folosi permanent dezinfectanți, fiind redusă și activitatea centrului de zi pentru vârstnici din subordinea Direcției de Asistență Socială.

„S-a mai decis înlocuirea hranei calde cu hrană rece către beneficiarii cantinei sociale din subordinea Direcției de Asistență Socială și au fost pregătite spațiile necesare pentru carantină eventualelor persoane care s-au reîntors din zonele epidemice sau care au venit în contact cu persoanele bolnave. Aceste spații se află în clădirea internatului unui colegiu în care în momentul de față nu există persoane. De asemenea, au fost amenjate 3 spații speciale în Spitalul Municipal Turda, pentru carantinarea persoanelor depistate pozitiv cu COVID – 19”, se mai arată în comunicatul Primăriei Turda.

Conducerea orașului face apel la persoanele vârstnice să rămână în această perioadă la domiciliu și să evite deplasările de orice fel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: biserici coronavirus