x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul municipiului Piatra-Neamț cere verificarea amănunțită a condițiilor în care a fost organizat concertul Carla's Dream

Primarul municipiului Piatra-Neamț cere verificarea amănunțită a condițiilor în care a fost organizat concertul Carla's Dream

21 Mai 2016   •   13:54
Primarul municipiului Piatra-Neamț cere verificarea amănunțită a condițiilor în care a fost organizat concertul Carla's Dream

 Primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a solicitat, sâmbătă, tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu să verifice amănunţit dacă au fost respectate legile de către organizatorul concertului Carla's Dream de la Galleria Mall şi să ia măsuri drastice. 

Chitic a declarat, într-o conferinţă de presă, că respectivul complex comercial nu a solicitat autorizarea concertului susţinut de Carla's Dream, deşi, în opinia sa, trebuia să facă acest demers. 

"Primăria Piatra Neamţ nu a fost informată şi nu a primit vreo solicitare de autorizare a spectacolului şi nu este sub nicio formă implicată în acel eveniment. A fost un eveniment într-un complex privat iar decizia şi responsabilitatea este a administratorului. Consider neinspirată decizia de a organiza concertul într-un spaţiu închis, era evident că participarea va fi foarte numeroasă. Au estimat greşit numărul de participanţi şi aveau obligaţia să oprească accesul spectatorilor când au văzut că numărul este depăşit. De vineri seara am luat legătura cu Poliţia Locală, am dispus un control amănunţit în ceea ce priveşte respectarea autorizaţiei de funcţionare a complexului emisă de Primăria Piatra Neamţ la momentul începerii activităţii", a spus primarul interimar. 

El a adăugat că Poliţia Locală a verificat, anul acesta, toate firmele care activează în complexul comercial dacă au autorizaţie de funcţionare şi nu au fost constate nereguli. 

De asemenea, complexul comercial are autorizaţie de securitate la incendii. 

"Acest spectacol nu a fost anunţat la Primărie sau Poliţia Locală. Este un eveniment temporar şi trebuia cerut acordul Primăriei", a declarat directorul Poliţiei Locale Piatra Neamţ, Eugen Pancu. 

Primarul interimar le-a mulţumit celor de la Carla's Dream pentru că au oprit concertul când au sesizat că există nereguli şi le-a făcut acestora o invitaţie de a participa la Zilele municipiului Piatra Neamţ. 

"Mulţumesc formaţiei Carla's Dream că după 20 de minute de la începerea concertului a luat decizia de întrerupere. Au dat dovadă de maturitate şi le lansez invitaţia să participe la Zilele municipiului Piatra Neamţ care vor fi organizate în aer liber şi în toate condiţiile legale. La ora 20,20, ISU a solicitat trupei să înceteze concertul, iar la 20,15 a oprit accesul publicului de la parter spre etaj", a declarat Dragoş Chitic. 

Potrivit sublocotenentului Andrei Grancea, purtător de cuvânt al ISU Neamţ, şi Inspecţia ISU a demarat o anchetă pentru a constata dacă s-au încălcat normele PSI. 

Şi Poliţia Piatra Neamţ derulează o anchetă în urma reclamaţiei depuse de managerul Carla's Dream cu privire la condiţiile improprii în care a avut loc concertul. Membrii formaţiei susţin că ei au fost cei care au oprit concertul după ce au văzut că două persoane au leşinat din cauza căldurii. Oficialii ISU susţin însă că ei, alături de organizatori, au oprit concertul. 

Reprezentanţii Galleria Mall Piatra Neamţ au precizat că intrarea la concertul celor de la Carla's Dream a fost liberă şi nu s-au aşteptat la un aflux atât de mare de spectatori. Ei au precizat că spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine. 

De asemenea, reprezentanţii Galleria Mall au declarat că au solicitat oficial prezenţa la eveniment unor reprezentaţi ai ISU, Jandarmeriei, Poliţiei şi Ambulanţei. Aceştia spun că au fost deschise toate instalaţiile de aer condiţionat şi geamurile de la etaj, dar nu au mai făcut faţă numărului mare de spectatori. 

La concertul Carla's Dream au fost prezenţi peste 2.000 de oameni, marea majoritate copii. 

Din cauza căldurii insuportabile, nouă persoane au leşinat iar cinci dintre acestea au fost transportate cu Ambulanţa la spital dar nu au rămas internate. 

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carla's Dreams neamţ concert