x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Probleme de trafic, la punctul de trecerea frontiere de la Giurgiu. Cozile de tiruri de intind pe kilometri intregi

Probleme de trafic, la punctul de trecerea frontiere de la Giurgiu. Cozile de tiruri de intind pe kilometri intregi

22 Aug 2015   •   15:04
Probleme de trafic, la punctul de trecerea frontiere de la Giurgiu. Cozile de tiruri de intind pe kilometri intregi
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Cozile de tiruri la frontiera cu Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse, se întind pe aproximativ cinci kilometri la ieşirea din ţară, deoarece se circulă pe o singură bandă din cauza lucrărilor de reabilitare la partea română a "Podului Prieteniei", a precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

"Cozile de tiruri la frontieră se întind acum pe o lungime de aproximativ cinci kilometri. În ultimele zile mai scăzuseră în intensitate, dar acum este şi final de săptămână şi mulţi vor să iasă din ţară pentru diferite plimbări în străinătate. Mai sunt şi tirurile care transportă marfă perisabilă. În zona de frontieră dar şi pe DN 5 Giurgiu-Bucureşti sunt echipaje de poliţie care patrulează şi au misiuni privind fluidizarea traficului, au grijă să nu existe blocaje la intrarea în ţară, la intrarea în municipiu sau pe DN 5, astfel, tirurile nu sunt lăsate să staţioneze la intrarea în municipiu tocmai pentru a nu crea blocaje şi nici pe teritoriul satului Remuş învecinat cu municipiul Giurgiu pentru a nu crea disconfort locuitorilor din zonă. Cert este că prioritatea la trecerea frontierei o au autoturismele şi microbuzele cu turişti şi tirurile care transportă marfă perisabilă, dar se acordă atenţie şi celorlalţi participanţi la trafic, pentru că toţi şoferii trebuie să se încadreze într-un anumit timp de deplasare şi nu îşi permit întârzieri", a subliniat Cristian Şuţă, care a atras atenţia că un autoturism care iese din ţară poate aştepta şi o oră trecerea frontierei.

Potrivit acestuia, se circulă pe o singură bandă din cauza lucrărilor de reabilitare, tot carosabilul fiind curăţat până la armătura de fier a podului.

Totodată, carosabilul pe care se poate circula a fost afectat din cauza caniculei din ultima perioadă şi s-au format 'dune', iar acum aceste gropi sau şanţuri formate în carosabil s-au umplut cu apă din cauza ploilor abundente.

Lucrările de reabilitare la "Podul Prieteniei" au început în luna aprilie şi sunt programate a se finaliza la sfârşitul acestui an. Este însă posibil ca aceste lucrări să se deruleze până în primăvara anului viitor, în funcţie de condiţiile meteorologice care vor permite sau nu efectuarea lucrărilor şi în anotimpul rece.

×