x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Proiect CGMB: Sprijin pentru pensionarii bucureşteni, în vederea achiziţionării de ochelari

Proiect CGMB: Sprijin pentru pensionarii bucureşteni, în vederea achiziţionării de ochelari

21 Iul 2018   •   13:30
Proiect CGMB: Sprijin pentru pensionarii bucureşteni, în vederea achiziţionării de ochelari

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată în şedinţa din 26 iulie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect conform căruia pensionarii bucureşteni, ce au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de maximum 250 lei pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari. 

Sprijinul financiar va fi acordat o singură dată/beneficiar, din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti. 

De asemenea, Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti va fi împuternicit să elaboreze regulamentul, în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. 

"Având în vedere faptul că în Municipiul Bucureşti există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere, ne propunem să venim în sprijinul pensionarilor cu pensia mai mică decât salariul minim pe economie (1.162 lei) pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari. Costul ochelarilor se va deconta de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, în cuantum de maximum 250 lei net, acordaţi o singură dată", se arată în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea. 

În raportul de specialitate sunt citate statistici potrivit cărora în Municipiul Bucureşti există aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mică decât salariul minim pe economie. 

"Având în vedere că problemele de vedere în rândul persoanelor vârstnice sunt foarte des întâlnite, estimăm pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei", se mai arată în document. AGERPRES

×