x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest al angajaților Spitalului din Dorohoi față de transformarea unității în spital suport

Protest al angajaților Spitalului din Dorohoi față de transformarea unității în spital suport

31 Mar 2020   •   12:40
Protest al angajaților Spitalului din Dorohoi față de transformarea unității în spital suport

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Dorohoi, județul Botoșani, protestează marți dimineața în curtea unității sanitare față de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ce prevede ca unitatea medicală să devină spital suport COVID-19.

 

Zeci de cadre medicale de la Spitalul din Dorohoi au ieșit în curtea unității marți dimineața, în semn de protest față de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care spune că unitatea medicală va fi spital suport.

 

Potrivit deciziei, Spitalul Municipal Dorohoi va înlocui Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului de Urgență Mavromati Botoșani.

Simona Moșneguțu, medic ATI la Spitalul din Dorohoi, a scris pe pagina sa de Facebook că angajații spitalului sunt conștienți că vor ajunge să trateze cazuri de COVID-19, însă au nevoie de condiții decente, explicând că în acest moment nu pot asigura asistența medicală a unui pacient infectat cu noul coronavirus.

„Avem un spital hulit de alții, dar cu personal sufletist și dornic sa muncească... Avem personal puțin și puține linii de gardă. Nu e vina noastră. De cele mai multe ori ne depășim competențele. Și ni le asumăm. Nu, nu ne dăm în lături în lupta cu virusul. Suntem conștienți că vom ajunge fiecare din noi să tratăm astfel de cazuri. Dar în acest moment, nu putem asigura asistența medicală pacientului infectat cu acest virus în condiții cel puțin decente. Resursa umană poate fi înlocuită, aparatura necesară poate fi achiziționată, sau nu, dar infrastructura spitalului nu poate asigura acest lucru și nu poate fi modificată peste noapte. Este o pălărie prea mare pentru noi și de data asta nu ne-o putem permite”, a scris pe rețeua de socializare Simona Moșneguțu.

Potrivit medicului, decizia s-a luat fără consultarea cadrele medicale din spital.

„Stația de oxigen a Spitalului Dorohoi nu suportă presiunea necesară pentru o funcționare adecvată a ventilatoarelor. Vă rugăm, nu ne putem condamna bunicii, frații, copii infectați. Schimbați hotărârea luată peste noapte, fără a consulta în prealabil personalul calificat în luarea deciziilor. Dorim un dialog în care să ne expunem noi, specialiștii direct implicați, punctul de vedere. Există și alte soluții viabile, dincolo de orgolii. Încă mai avem timp.. Dar nu mult", a mai scris medicul ATI de la Spitalul din Dorohoi.

Prefectul județului Botoșani a declarat marți că decizia trebuie respectată.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că suntem în stare de urgență. Trebuie să luăm măsuri și să avem pregătit un spital pentru cazurile de COVID 19. S-a luat o decizie în CJSU, trebuie respectată” , a precizat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

(sursa: Mediafax)

×