x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Protest cu îmbrânceli la Suceava. Silvicultorii, nemulţumiţi că revendicările depuse la Guvern nu sunt rezolvate

Protest cu îmbrânceli la Suceava. Silvicultorii, nemulţumiţi că revendicările depuse la Guvern nu sunt rezolvate

01 Feb 2016   •   18:15
Protest cu îmbrânceli la Suceava. Silvicultorii, nemulţumiţi că revendicările depuse la Guvern nu sunt rezolvate

Câteva sute de silvicultori suceveni au protestat, luni, în faţa Palatului Administrativ, după care i-au transmis o listă cu revendicări prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim.

Protestatarii au venit cu o fanfară, un sicriu şi o cruce, au scandat lozinci împotriva Holzindustrie Schweighofer şi au cerut demiterea conducerii Romsilva, dar şi că-şi doresc să lucreze în ţară.

Forestierii aveau pancarte pe care scria ''Afară cu Holţu din ţară'', ''Holzindustrie urmăreşte să falimenteze firmele din România'', ''Carburantul se ieftineşte, coaja voastră se scumpeşte'', ''Jos dictatura Romsilva'' şi caricaturi prin care acuză înţelegeri între RNP Romsilva, Ministerul Mediului şi firma austriacă Holzindustrie Schweighofer.

Vicepreşedintele Asociaţiei Forestiere Bucovina, Ciprian Muscă, a declarat că protestul a fost organizat pentru ca revendicările depuse la Guvern în urma mitingului forestierilor de săptămâna trecută să fie soluţionate, în condiţiile în care Guvernul a anunţat că va face modificări în ceea ce priveşte Regulamentul de valorificare a masei lemnoase. Forestierii aşteaptă să vadă dacă acestea sunt în acord cu ceea ce s-a stabilit în urma negocierilor.

Totodată, forestierii suceveni cer şi ca Direcţia Silvică Suceava să anuleze licitaţia de masă lemnoasă care este organizată în condiţiile actualelor reglementări şi să aştepte noile prevederi ale regulamentului.

În opinia lui Muscă, nu este normal ca Direcţia Silvică Suceava să lanseze o nouă licitaţie în aceleaşi condiţii care au generat protestele.

O parte dintre protestatari au pichetat sediul Direcţiei Silvice Suceava.

Forestierii suceveni au mai anunţat că vor relua protestele din 9 februarie, dacă revendicările lor nu sunt soluţionate. AGERPRES

×