x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RADET anunţă reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică

RADET anunţă reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică

13 Mai 2016   •   16:33
RADET anunţă reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică

RADET a anunţat vineri printr-un comunicat de presă că în perioada martie - octombrie sunt programate aproape 130 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică.

"Cele 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică pe care angajaţii RADET le desfăşoară în perioada martie - octombrie sunt repartizate astfel: 15 lucrări pe raza sectorului 1, 16 lucrări în sectoarele 2 şi 5, alte 32 de lucrări în sectorul 3, 25 de lucrări în sectorul 4 şi 23 de lucrări în sectorul 6", se precizează în comunicat.

După prima lună de lucrări, menţionează RADET, s-a înregistrat o economie de 23% faţă de luna similară a anului trecut, aprilie, la cantitatea de apă de adaos introdusă în sistem.

RADET îşi propune să înlocuiască aproximativ 24.000 de metri liniari de conductă reţea primară pentru a avea asigurate în sezonul 2016-2017 cel puţin condiţiile de calitate ale serviciului oferit în cursul sezonului trecut, precizează director general al Regiei, Valentin Viţalariu, citat în comunicat.

"Urmărim ca, până la sfârşitul perioadei de revizii şi reparaţii, pierderile în sistem să fie reduse cu 50 de procente (...). În luna mai se vor afla în derulare 22 de lucrări în toate sectoarele Capitalei. (...) Am programat lucrările astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim, între 800 şi 1.000 de angajaţi RADET fiind mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa acestor intervenţii. Exista riscul de a nu putea continua aceste lucrări din cauza popririi instituite de către ELCEN pe conturile RADET. Acest lucru înseamnă întoarcerea la vechiul cerc vicios, respectiv în timpul verii să nu putem efectua lucrările de reparaţii, iar în timpul iernii clienţii RADET să nu poată beneficia de serviciile oferite la parametrii contractuali, culminând cu oprirea furnizării serviciului de furnizare a energiei termice", a adăugat directorul general al RADET.

Vor fi efectuate şi lucrările de întreţinere, revizie şi reparaţie ale instalaţiilor şi echipamentele aflate în punctele şi centralele termice.

Valentin Viţalariu precizează că RADET şi-a schimbat site-ul iar acum clienţii vor putea identifica rapid informaţiile de care sunt interesaţi despre activitatea Regiei.

Conform RADET, costul total pentru menţinerea sistemului în condiţiile actuale este de 90 de milioane de euro, din care până în prezent Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat doar 9 milioane. Valoarea lucrărilor finalizate până în acest moment este de aproximativ 140.000 de euro. AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet