x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Răsturnare de situație la Cluj: Muncitorii vor pleca totuși spre Germania

Răsturnare de situație la Cluj: Muncitorii vor pleca totuși spre Germania

10 Apr 2020   •   12:36
Răsturnare de situație la Cluj: Muncitorii vor pleca totuși spre Germania

Cele șase curse aeriene care urmau să plece vineri de la Cluj spre Germania apar pe site-ul Aeroportului Cluj-Napoca și despre care prefectul spunea că nu vor pleca vor porni totuși spre Germania.

Dacă inițial Mircea Abrudean spunea că nicio cursă charter cu muncitori nu va mai decola vineri spre Germania, prefectul a revenit și a spus că avioanele vor pleca totuși.

Abrudean a spus, pentru MEDIAFAX, că s-au făcut demersuri la Ministerul Transporturilor pentru ca zborurile programate să aibă loc.

„Cele șase curse programate vor decola vineri, iar pasagerii care au fost opriți se vor întoarce”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, autoritățile au făcut toate demersurile necesare pentru ca zborurile să plece, după care au primit acordul de zbor.

Programul va fi decalat, în condițiile în care primul zbor era programat la ora 12.

Întrebat de ce s-a răzgândit, prefectul a răspuns că s-a gândit la oamenii puși deja pe drum.

Pe site-ul Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj apăreau, vineri, 6 curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden și Dusseldorf, însă inițial prefectul a spus că nicio cursă nu va pleca.

Vineri, aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost înghesuiți în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. Prefectul de Cluj a anunțat că firma de recutare care a adus muncitorii la aeroport va fi anchetată. Mircea Abrudan a spus că oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele dimineață, în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze până seara.

 Mediafax

×