x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RATB a fost amendată cu 150.000 de lei pentru condiții de transport neigienice și lipsa aerului condiționat

RATB a fost amendată cu 150.000 de lei pentru condiții de transport neigienice și lipsa aerului condiționat

17 Iul 2015   •   19:56
RATB a fost amendată cu 150.000 de lei pentru condiții de transport neigienice și lipsa aerului condiționat
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Regia Autonomă de Transport Bucureşti /RATB/ a fost amendată cu 150.000 de lei de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor /ANPC/ din cauza condiţiilor de transport neigienice şi improprii, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, autoritatea de control.

În urma controlului tematic demarat vineri, 17 iulie, de către comisarii ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor a Municipiului Bucureşti, au fost descoperite încălcări grave ale prevederilor legale privind asigurarea condiţiilor de transport public.

'Au fost verificate 6 depouri de autobuze, troleibuze şi tramvaie din Capitală, la plecarea în curse a acestora. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 150.000 lei şi oprire temporară de a fi utilizate în transportul public a mijloacelor de transport care nu asigură condiţiile de siguranţă şi igienă corespunzătoare până la remedierea deficienţelor. Controalele vor continua şi în următoarea perioadă', precizează sursa citată.

Conform ANPC, printre principalele abateri constatate s-au aflat: condiţii de transport improprii, neigienice, spărturi ale plăcilor de melamină din interiorul vagonului în dreptul scaunelor, care pot pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor, pavimente pătate, pline de grăsimi şi praf, podele exfoliate cu risc mare de accidentare a consumatorilor, tapiserii neigienizate şi rupte, pline de grăsimi şi resturi de mâncare, lipsa aerului condiţionat sau aer condiţionat nefuncţional, protecţiile barelor de susţinere deteriorate, geamuri murdare şi pline de calcar, lipsa neoanelor pentru iluminat interior şi neefectuarea dezinsecţiilor şi dezinfectarea elementelor cu care intră în contact direct consumatorul.

De asemenea, au mai fost contabilizate nereguli precum: anvelope uzate sub limita admisă de 4 mm, lipsa ciocanelor de spart geamuri în caz de pericol sau lipsa verificării periodice a extinctoarelor cu care sunt echipate mijloacele de transport.

×
Subiecte în articol: amenda ratb