x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RATB: Am majorat parcul circulant cu o sută de maşini

RATB: Am majorat parcul circulant cu o sută de maşini

09 Ian 2017   •   13:21
RATB: Am majorat parcul circulant cu o sută de maşini
Sursa foto: rtv.net

Directorul general interimar al RATB, Adrian Sorin Mihail, a anunţat că în zilele de sâmbătă şi duminică parcul circulant al regiei a fost majorat cu o sută de maşini, cărora li s-au adăugat, luni, alte 24.


"În perioada zilelor de sâmbătă, duminică am majorat parcul circulant cu o sută de vehicule, respectiv 70 de autobuze, 20 de tramvaie, 10 troleibuze. Iar începând de azi, parcul circulant este majorat cu 18 autobuze, trei tramvaie, trei troleibuze, acesta fiind deocamdată maximul ce poate fi degajat pentru a fi în stradă. Pentru zilele următoare, avem toate forţele la muncă şi vom acţiona în consecinţă. Suntem pregătiţi pentru zilele de marţi, miercuri, cu plugurile perie, (...) avem materiale antiderapante, sunt în stocurile noastre", a precizat el, luni, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Generale.

Directorul general interimar al RATB a menţionat că, până în prezent, au fost folosite 76 de vehicule de intervenţie, 15 tone de sare, şase tone de clorură şi 18 metri cubi nisip. Zilnic au acţionat aproximativ 500 de salariaţi. Mihail a adăugat că RATB a luat măsurile necesare pentru ca staţiile şi refugiile să fie deszăpezite, menţionând însă că "mai sunt câteva probleme la refugiile lungi de 60 de metri", unde s-a impus depozitarea temporară a omătului în capătul acestora.

Întrebat de primarul general, Gabriela Firea, dacă a fost revizuit graficul deplasărilor, pentru a evita intervalele prea mari în care circulă maşinile sau succesiunea prea rapidă, Adrian Sorin Mihail a precizat că există controlori de trafic care au atribuţia de a regla timpii respectivi.

Sâmbătă dimineaţa, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat două proiecte de hotărâre privind revocarea CA al RATB şi numirea a şase administratori provizorii, după ce vineri primarul general, Gabriela Firea, a solicitat demiterea Consiliului de Administraţie al regiei, pe motiv că RATB nu a reacţionat prompt în contextul ninsorilor.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: ratb