x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RATB nu mai modifică denumirea staţiei „Pasaj Mărăşeşti”! Doar staţia „Dâmboviţa” va purta numele „Colectiv”

RATB nu mai modifică denumirea staţiei „Pasaj Mărăşeşti”! Doar staţia „Dâmboviţa” va purta numele „Colectiv”

22 Dec 2015   •   14:32
RATB nu mai modifică denumirea staţiei „Pasaj Mărăşeşti”! Doar staţia „Dâmboviţa” va purta numele „Colectiv”
Sursa foto: ratb.ro

Având în vedere că decizia de a modifica denumirea staţiilor “Pasaj Mărăşeşti” în “Colectiv” a stârnit multe reacţii negative şi că acest demers, iniţiat cu cele mai bune intenţii, a provocat nemulţumiri unora dintre călători, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) revine asupra acestei măsuri. 

Prin urmare, staţiile  “Pasaj Mărăşeşti” de pe Bd. Mărăşeşti (linii 23 şi 27) şi de pe Splaiul Independenţei (linia 312) nu vor mai fi redenumite “Colectiv”, ci vor rămâne cu vechea denumire, “Pasaj Mărăşeşti”.

Cu toate acestea, pentru a nu renunţa definitiv la propunerea călătorilor care au dorit din partea noastră un gest de omagiere a tinerilor ce şi-au pierdut viaţa în tragedia de la Clubul Colectiv, începând din data de 23.12.2015, staţia “Dâmboviţa”, amplasată pe Splaiul Independenţei, pe traseul liniei de autobuze 312, va purta denumirea “Colectiv”.

RATB precizează, pe site-ul oficial, că
"pentru toate criticile primite – unele poate prea aspru formulate – precizăm că decizia selectării staţiilor “Pasaj Mărăşeşti” a ţinut cont de apropierea acestora de clubul unde s-a produs tragedia, precum şi de faptul că în reţeaua noastră mai există încă două staţii, cu denumirea , aferente unor linii cu fluxuri mult mai mari de călători: 116, 313, 312, 381, staţii care evocă evenimentul istoric din Primul Război Mondial. Înţelegem şi respectăm dreptul la opinie al celor care şi-au exprimat punctul de vedere faţă de decizia noastră, însă respingem ideea că ea ar fi fost consecinţa necunoaşterii şi, mai ales, a nerecunoaşterii jertfelor armatei române la Mărăşeşti".

×
Subiecte în articol: ratb staţii colectiv club colectiv denumiri