x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RATB suspendă "Bucharest City Tour", din cauza vremii! Ce încasări a adus linia, în 2016

RATB suspendă "Bucharest City Tour", din cauza vremii! Ce încasări a adus linia, în 2016

27 Oct 2016   •   11:29
RATB suspendă "Bucharest City Tour", din cauza vremii! Ce încasări a adus linia, în 2016

Linia turistică "Bucharest City Tour", care va fi suspendată începând din 27 octombrie din cauza răcirii vremii, a atras 54.611 de turişti plătitori, iar suma încasată de RATB s-a ridicat la aproape 1,28 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Regiei Autonome de Transport, transmis, miercuri, AGERPRES.


Atât valoarea încasărilor din acest an cât şi numărul turiştilor sunt în creştere în condiţiile în care, anul trecut, un număr de 42.757 turişti au călătorit cu autobuzele Bucharest City Tour, în perioada 15 mai - 13 octombrie 2015, iar suma încasată din vânzarea titlurilor de călătorie a depăşit 1,005 milioane de lei.

"Începând cu data de 27.10.2016, linia turistică 'Bucharest City Tour' va fi suspendată, având în vedere că sezonul rece nu asigură condiţii favorabile călătoriilor cu autobuzele supraetajate. În acest an, linia a atras 54.611 de turişti plătitori, la care se adaugă şi copiii în vârstă de până la 7 ani, care călătoresc gratuit. Suma încasată de RATB din vânzarea legitimaţiilor de călătorie s-a ridicat la 1.279.895 lei, în creştere faţă de cea înregistrată în anul trecut', se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, numărul călătorilor care au utilizat linia turistică a crescut de la an la an, astfel că, de la 27.000 de turişti înregistraţi în anul 2011, anul lansării proiectului "Bucharest City Tour", la finalul sezonului 2016, numărul lor s-a dublat.

Linia turistică "Bucharest City Tour" este deservită în perioada primavară - toamnă de patru autobuze speciale, supraetajate, fiecare având o capacitate de 77 locuri, care circulă pe traseul: Piaţa Presei - Muzeul Satului - Arcul de Triumf - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Piaţa Unirii - Universitate - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Piaţa Charles de Gaulle - Soseaua Kiseleff - Piaţa Presei (14 staţii).

Sursa: AGERPRES

×