x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Razie R.A.R. În târgul Vitan din Bucureşti

Razie R.A.R. În târgul Vitan din Bucureşti

de Diana Scarlat    |    29 Iul 2015   •   19:46
Razie R.A.R. În târgul Vitan din Bucureşti
Sursa foto: mda

O acţiune a Registrului Auto Român a vizat, astăzi, piața pieselor auto. A avut loc o descindere în Târgul Vitan, fiind vizaţi operatorii economici care comercializează piese auto destinate sistemului de frânare al vehiculelor: plăcuțe de frână, saboți, discuri de frână și tamburi. Patru echipe de inspectori R.A.R. au controlat 12 societăți comerciale.

Razia din târgul Vitan face parte din strategia generală privind securitatea rutieră. Inspectorii RAR verifică frecvent și constant piața pieselor auto, pentru a reduce cât mai mult riscurile la care sunt supuşi cumpărătorii.

Operatorii economici la care s-au constatat neconformitățile au fost sanctionați cu amenzi contravenționale cuprinse între 2000 și 5000 de lei. Produsele neconforme găsite au fost oprite definitiv de la comercializare. Comercianții au obligația ca în 30 de zile să facă dovada către R.A.R. că au distrus produsele respective.

“În urma raziei s-a constatat că încă se mai comercializează plăcuțe și discuri de frână neomologate sau neînsoțite de documente care să ateste garanția sau proveniența produselor. De asemenea, mare parte dintre comercianți nu a stiut să răspundă la întrebări privind diferența dintre un produs omologat și unul neomologat. Inspectorii RAR au fost surprinși să găsească în raft chiar și o piesă care iși așteaptă cumpărătorul de aproximativ 20 de ani, și care, evident, nu mai corespunde standardelor impuse în domeniu de Uniunea Europeană” se precizează într-un comunicat al Registrului Auto Român.

Inspectorii RAR fac sistematic astfel de controale, cu scopul de a elimina de pe piață produsele neconforme care pot cauza accidente de circulaţie foarte grave. “Deși comercializarea pieselor neconforme nu mai este un fenomen în România, datorită controalelor frecvente ale Registrului Auto, totuși încă există pe piață operatori economici care nu respectă prevederile legale”, se mai precizează în comunicat.

 

×