x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Răzvan Sava spune că ELCEN și RADET au semnat un protocol, cele două companii spun că nu

Răzvan Sava spune că ELCEN și RADET au semnat un protocol, cele două companii spun că nu

19 Apr 2016   •   21:40
Răzvan Sava spune că ELCEN și RADET au semnat un protocol, cele două companii spun că nu

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) nu au semnat niciun protocol care să rezolve situaţia dintre ele, aşa cum a anunţat marţi primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, au declarat, pentru AGERPRES, surse apropiate ELCEN.

"Nu a fost încheiat niciun protocol între ELCEN şi RADET, iar Primăria nu a achitat datoriile la zi, aşa cum a anunţat primarul general interimar. Au existat discuţii privind intenţia de semnare a unui astfel de parteneriat, dar nu s-a făcut nimic concret în acest sens până acum. Primăria nu a achitat niciun ban din restanţe", au spus sursele menţionate.

Acestea au adăugat că ELCEN a ridicat pentru marţi şi miercuri poprirea pusă pe conturile RADET, pentru ca angajaţii Regiei să-şi poată primi salariile.

Marţi, primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat că i s-a comunicat că RADET şi ELCEN au încheiat un protocol, astfel încât să nu mai apară probleme în relaţia dintre ele.

"S-a rezolvat şi problema de ieri. Era iarăşi acea discuţie interminabilă între RADET şi ELCEN. Am discutat şi cu preşedintele CA de la RADET. Mi s-a comunicat că s-a încheiat un protocol, astfel încât să nu mai avem niciun fel de probleme în ceea ce priveşte relaţia dintre ei. Primăria şi-a achitat toate datoriile, e la zi", a spus edilul, prezent la Observatorul Astronomic, întrebat de presă pe acest subiect.

Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a decis, vinerea trecută, respingerea solicitării RADET de a reduce gradul de poprire a conturilor bancare ale regiei de distribuţie.

"Decizia de menţinere a gradului de poprire la nivelul de 100% a fost determinată de faptul că furnizorii de gaze naturale şi servicii auxiliare de transport şi distribuţie au acţionat ELCEN în instanţă pentru recuperarea sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Acest deficit a fost cauzat şi de neonorarea de către Primăria Municipiului Bucureşti a plăţii subvenţiei aferente trimestrului I al anului 2016, potrivit deconturilor depuse de RADET pentru energia termică livrată populaţiei. Mai mult, Primăria Municipiului Bucureşti nu a dispus măsurile necesare pentru utilizarea totală a creditului de 248 de milioane de lei contractat de la Trezoreria Statului, neutilizând ultima tranşă de 32 de milioane de lei", potrivit unui comunicat al ELCEN.

În urma unei sentinţe civile, RADET este obligată să plătească ELCEN suma de 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform protocolului încheiat între Primăria Bucureşti - RADET - ELCEN în 18 decembrie 2008.

Totodată, ELCEN deţine împotriva RADET Bucureşti un alt titlu executoriu în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ca urmare a emiterii de către Tribunalul Bucureşti a ordonanţei de plată solicitată de către ELCEN.

×
Subiecte în articol: radet elcen razvan sava