x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale #ReferendumFamilie Tulcea: Afișe ilegale, îndepărtate de Poliția locală a municipului

#ReferendumFamilie Tulcea: Afișe ilegale, îndepărtate de Poliția locală a municipului

05 Oct 2018   •   16:03
#ReferendumFamilie Tulcea: Afișe ilegale, îndepărtate de Poliția locală a municipului
Sursa foto: Victor Stroe

Poliţia locală a municipiului Tulcea a îndepărtat, vineri, afişele electorale amplasate în afara locurilor special amenajate pentru referendumul care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, conform deciziei Biroului Electoral Judeţean (BEJ). 

Măsura BEJ a fost luată joi după-amiază în urma sesizării organizaţiei judeţene a USR, iar primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat vineri, pentru AGERPRES. că a solicitat Poliţiei locale punerea în practică a deciziei BEJ. 

"Cred că Poliţia locală a şi îndepărtat afişele electorale. În ceea ce priveşte bannerele, probabil că reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie nici nu ştiau că trebuie să aibă un certificat de urbanism. Cineva le-a zis acest lucru între timp şi au depus cerere. Considerăm că există demersul făcut la primărie pentru intrarea în legalitate şi le vom emite certificatul de urbanism", a afirmat primarul Hogea. 

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie au solicitat Primăriei municipiului Tulcea acord atât pentru amplasarea a trei bannere, cât şi pentru şase corturi în care să promoveze referendumul. 

Potrivit autorităţii locale, în municipiul Tulcea există 20 de aviziere pentru amplasarea afişelor electorale pentru care până în prezent nu s-a depus nicio solicitare de ocupare a acestor spaţii. 

"Noi nu am primit solicitări pentru ocuparea avizierele şi ca urmare a faptului că accesul la acestea este liber", a precizat directorul Direcţiei de Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Tulcea, Iusuf Levent. 

Potrivit BEJ, afişe şi bannere electorale cu dimensiuni mai mari decât cele prevăzute legal au fost îndepărtate din satele Jurilovca, Vişina şi Sălcioara şi de către autoritatea comunei Jurilovca, în urma admiterii sesizării depuse de organizaţia judeţeană a USR.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: referedum familie tulcea afise ilegale