x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale REVOLTĂTOR. ANAF-ul a căşunat pe bătrânele care vând pătrunjel. POPRIRE pe TOATE VENITURILE pentru 44 lei

REVOLTĂTOR. ANAF-ul a căşunat pe bătrânele care vând pătrunjel. POPRIRE pe TOATE VENITURILE pentru 44 lei

10 Mai 2016   •   16:32
REVOLTĂTOR. ANAF-ul a căşunat pe bătrânele care vând pătrunjel. POPRIRE pe TOATE VENITURILE pentru 44 lei

Un arădean a postat recent pe Facebook o scurtă poveste legată de soacra sa în vârstă de 83 de ani, care vinde, din când în când, pătrunjel în piaţă.

Arădeanul, Adrian P, istoriseşte că bătrâna s-a trezit cu o înştiinţare de la ANAF în care i se comunică faptul că i s-a pus poprire pe conturile de la bancă, titlurile mobile, şi toate "disponibilităţile băneşti prezente şi viitoare, etc. pentru că... nu a plătit impozit pentru pătrunjelul vândut.

Jurnaliştii de la specialarad.ro se întreabă cum au calculat PROFITUL bătrânei pe pătrunjelul vândut în baza căruia trebuie să stea impoyitul, dacă au luat în calcul toate cheltuieli cu săminţele, apa, munca săpătorului, statul în soare pentru vânzarea frunzelor respective, transportul.

Nu este pentru prima oară când instituţiile statului fac exces de zel cu cei câţiva bătrâni amărâţi care din disperare vând din când în când câteva legături de mărar sau pătrunjel.

ANAF - Arad a trimis un drept la replică publicaţiei specialarad.ro în care explică faptul că poprirea s-a instituit pentru suma de 44 LEI "Pentru anul fiscal 2013 doamna a depus declaratia de venit mentionand ca a obtinut venituri din transferul titlurilor de valoare in suma de 274 de lei, la care aplicand cota de impozitare de 16% rezulta impozit 44 de lei. Pentru aceasta suma neachitata s-a procedat la poprirea contului bancar."

 

 

×
Subiecte în articol: anaf poprire pe conturi