x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rezervaţia de zimbri din Haţeg are o "mică" surpriză pentru vizitatori

Rezervaţia de zimbri din Haţeg are o "mică" surpriză pentru vizitatori

18 Dec 2015   •   18:42
Rezervaţia de zimbri din Haţeg are o "mică" surpriză pentru vizitatori
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

Cei care-şi propun să viziteze rezervaţia de zimbri de la Haţeg-Slivuţ, din judeţul Hunedoara, îl vor putea admira şi pe noul membru al grupului, un pui de zimbru, relatează pressalert.ro.

Roland a venit pe lume doar de câteva zile şi reprezintă vedeta rezervaţiei din Ţara Haţegului, fiind şi cel mai tânăr membru. Mama puiului este adusă din Germania acum un an şi tată  trăia deja în rezervaţia de zimbri din Haţeg.

„După prima consultație a medicului veterinar, puiul este bine, vioi, suge normal, este sănătos. Ne bucurăm că rezervația începe să-și revină, iar munca noastră începe să dea roade. Sperăm să treacă cu bine peste perioada de iarnă”, a declarat ieri, pentru Agerpres, directorul Direcției Silvice Hunedoara, Radu Crișan.

Angajaţii rezervaţiei de zimbri Haţeg-Slivuţ s-au decis să respecte şi acum tradiţia numelor ce sunt date puilor de zimbri. Astfel, toate încep cu Ro, de la România. În ceea ce-l priveşte pe Roland, partea a doua a numelui duce cu gândul la Germania, ţara de unde provine mama sa.

Turiştii care ajung în Ţara Haţegului pot deja să-l vadă pe Roland. Acesta se află într-un ţarc, alături de mama sa, pentru a fi protejat o perioadă de exemplarele mature. În acest moment, în rezervaţia de zimbri de la Haţeg trăiesc şapte exemplare, trei femele şi patru masculi.


×