x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Rutele propuse pentru benzile RATB

Rutele propuse pentru benzile RATB

25 Aug 2016   •   18:50
Rutele propuse pentru benzile RATB

Benzile destinate exclusiv circulaţiei mijloacelor publice de transport în comun ar putea fi realizate pe bulevardele bucureştene precum Magheru, Unirii sau Iuliu Maniu, se arată în proiectul propus de Regia Autonomă de Transport Bucureşti Primăriei Capitalei. Benzile ar urma să însumeze un traseu lung de 20,5 kilometri, faţă de cei 5,8 kilometri existenţi în prezent.

Potrivit proiectului RATB, care este analizat în prezent de Primăria Genrală a Bucureştiului, cele douăsprezece artere din Capitală care ar urma să aibă benzi speciale pentru mijloacele de transport public sunt şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Şoseaua Kiseleff, Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Gheorghe Magheru, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Splaiul Independenţei, Bulevardul Dimitrie Cantemir, Bulevardul Tineretului, Calea Văcăreştilor şi Bulevardul Iuliu Maniu.

"Având în vedere avantajele instituirii benzilor dedicate transportului public şi anume îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie a mijloacelor de transport, optimizarea exploatării acestora, reducerea consumului de combustibil, scurtarea duratei cursei între zonele de interes, creşterea confortului oferit şi nu în ultimul rând diminuarea poluării, care au ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport public prin creşterea gradului de atractivitate al acestuia, RATB a propus autorităţilor locale delimitarea acestor tronsoane de circulaţie, în lungime totală de 20,5 kilometri", se arată într-un comunicat RATB.

"Proiectul benzilor unice are la bază mai multe studii de trafic, realizate de specialişti din ţară şi din străinătate, studii care demonstrează că mai multe artere din Bucureşti se pot adapta acestui sistem, fără să afecteze în mod negativ traficul", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

În prezent, căilor dedicate doar transportului public însumează 5,8 kilometri. Este vorba de tronsoanele de pe bulevardele Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu, Dacia, Unirii, Calea Dorobanţilor şi Splaiul Independenţei

Benzile dedicate ar duce la diminuarea consumului de carburanţi şi reducerea timpului în care se efectuează un traseu.

×