x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale S-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure. Vezi numărul record de victime înregistrat în câteva ore

S-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure. Vezi numărul record de victime înregistrat în câteva ore

06 Aug 2016   •   11:45
S-au intoxicat cu ciuperci culese din pădure. Vezi numărul record de victime înregistrat în câteva ore

Mai mulți hunedoreni s-au intoxicat în grup, și au pus pe jar salvatorii, noaptea trecută. Alarma a fost dată de un apel la 112, care anunța mai multe persoane intoxicate cu ciuperci de pădure în Burjuc, Hunedoara.


Un echipaj de pompieri al Detașamentului Deva, cu o autospecială dotată pentru transportul victimelor multiple și un echipaj prevăzut cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean s-au deplasat în cel mai scurt timp spre adresă indicată.


”Au fost găsite opt persoane, dintre care un minor, cu vârste cuprinse între 13 și 87 de ani, care au consumat ciuperci culese din pădure, și prezentau simptomele specifice intoxicației cu acestea”, transmite lt.col. Viorel Demean, inspectorul șef al ISU Hunedoara. Alte două persoane, din aceeași familie, au pornit spre UPU Deva, cu propria mașină, acuzând stări de greață și vărsături.


După mai puțin de o oră de la apelul primit prin 112, pompierii Detașamentului din Deva au mai intervenit cu un echipaj de prim ajutor pentru a acordă asistentă medicală la alte trei persoane, cu vârste cuprinse între 14 și 48 de ani, care s-au intoxicat cu ciuperci.


În total, în cursul nopții trecute, au ajuns la UPU Deva 13 persoane intoxicate cu ciuperci, dintre care doi minori. Potrivit șefului ISU Hunedoara, pacienții au fost stabilizați.

Sursa: pressalert.ro

 

×