x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sâmbătă se dă startul sezonului de biciclete în Capitală

Sâmbătă se dă startul sezonului de biciclete în Capitală

de Diana Scarlat    |    07 Apr 2016   •   22:30
Sâmbătă se dă startul sezonului de biciclete în Capitală

Bicicliștii sunt așteptați în Piața Charles de Gaulle, sâmbătă, 9 aprilie, de la ora, 10:30, la intrarea în Parcul Herăstrău, la o mare plimbare cu bicicleta. Traseul va fi: Bulevardul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kiseleff – Arhitect Ion Mincu. Cele 400 de bicicletele galbene I’Velo vor putea fi închiriate gratuit în intervalul 10:00 – 12:00.

Bicicletele I’Velo au fost aduse de astăzi în cele trei centre de închiriere - în Parcul Herăstrău - Piața Charles de Gaulle, la Arcul de Triumf și în Parcul Tineretului, la intrarea de la Gheorghe Șincai - și vor sta la dispoziția doritorilor de plimbări pe două roți până la toamnă. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispoziția bucureștenilor, șapte zile din șapte, în intervalul 11.00 - 19.00, de luni până vineri (ultima închiriere la ora 18:00), și între orele 10.00 - 19.00 sâmbata și duminica (ultima închiriere la ora 18.00).

“Pentru al șaptelea an consecutiv invităm bucureștenii să aleagă bicicleta ca mijloc principal de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare. Sigur, printre principalele noastre preocupări rămân siguranța utilizatorilor și nevoia de infrastructură pentru biciclete. Dar bicicleta ar trebui să devină o necesitate, nu numai o distracție. Într-un oraș aglomerat, cu artere blocate, bicicleta este cel mai simplu mijloc de transport. De aceea, vom veni înspre bucureșteni anul acesta cu proiectul I’Velo 2.0, un sistem de bike-sharing automatizat, ca o continuare firească a proiectelor de încurajare a bicicletelor. Ne bazam pe susținerea autorităților publice, care trebuie să prioritizeze mersul pe biciclete și să rearanjeze întregul spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș prietenos cu bicicliștii.", a declarat Raluca Fiser, președintele Asociației Green Revolution.

Bicicletele I’Velo vor putea fi închiriate la centrele din Capitală, dar și din Constanța, Iași, Brfașov, Sibiu, Alba Iulia și Oradea. Tinerii sub 16 ani și pensionarii pot închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. În rest, tarifele de închiriere sunt: 5 lei pentru 1 oră și 20 lei pentru 24 de ore, pentru centrele din București și Constanța, și 4 lei pentru 1 oră, respectiv 15 lei pentru 24 de ore pentru centrele din Iași, Brașov, Sibiu, Alba Iulia și Oradea.

Proiectul I’Velo oferă și posibilitatea de a rezerva ONLINE biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro sau prin aplicația I’Velo, disponibilă în versiunile IOS și Andriod. I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca scop introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ, sănătos. În cei șase ani de funcționare, programul I’Velo a reușit să scoată peste 1.150.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.750 de tone.

×