x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şapte sirieni, 11 irakieni şi cinci iranieni, prinşi la Nădlac încercând să intre ilegal în România

Şapte sirieni, 11 irakieni şi cinci iranieni, prinşi la Nădlac încercând să intre ilegal în România

21 Oct 2014   •   14:41
Şapte sirieni, 11 irakieni şi cinci iranieni, prinşi la Nădlac încercând să intre ilegal în România
Sursa foto: Şapte sirieni, 11 irakieni şi cinci iranieni, prinşi la Nădlac încercând să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din Nădlac au depistat 23 de migranţi (şapte cetăţeni sirieni, unsprezece cetăţeni irakieni şi cinci cetăţeni iranieni), care intenţionau să treacă ilegal frontiera, ca pasageri într-un microbuz. Din cercetări a rezultat faptul că migranţii au fost sprijiniţi de doi cetăţeni polonezi şi un cetăţean turc, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, potrivit Glasul Aradului.

O patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pe timpul executării unei misiuni specifice, a oprit pentru control, în Nădlac, un microbuz înmatriculat în Polonia, condus de polonezul R. Marcin, de 23 ani, la control depistându-se, în interiorul microbuzului, 23 de persoane.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în microbuz se aflau şapte cetăţeni sirieni, unsprezece cetăţeni irakieni şi cinci cetăţeni iranieni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, însoţiţi de un cetăţean turc, C. Mehmet, în vârstă de 43 de ani şi un cetatean polonez, G. Marek, în vârstă de 44 ani. Din cercetări a rezultat faptul că cei trei, şoferul şi cele două călăuze, intenţionau să-i transporte pe migranţi într-o ţară din Spaţiul Schengen”, ne informa comisar-şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit cetăţenilor polonezi şi celui turc actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

×