x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Satu Mare: Medicii veterinari, în alertă după apariţia pestei porcine africane în apropierea frontierei

Satu Mare: Medicii veterinari, în alertă după apariţia pestei porcine africane în apropierea frontierei

17 Mai 2016   •   12:52
Satu Mare: Medicii veterinari, în alertă după apariţia pestei porcine africane în apropierea frontierei

Târgurile de porci din judeţul Satu Mare au fost închise, iar medicii veterinari se află în alertă maximă, ca urmare a unor cazuri de pestă porcină africană apărute în Ucraina, în apropierea frontierei cu România.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că s-a luat această decizie având în vedere gradul ridicat de risc.

"Având în vedere gradul ridicat de risc pe care îl reprezintă pesta porcină africană, DSVSA Satu Mare a luat măsura închiderii tuturor târgurilor, aglomerărilor de animale, precum şi a expoziţiilor de animale pentru specia suină, conform notei de serviciu difuzate de Autoritatea Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Toţi medicii veterinari concesionari şi de liberă practică sunt în alertă maximă, cu obligativitatea de a raporta la DSVSA Satu Mare toate cazurile de îmbolnăviri sau mortalităţi la porcii domestici de pe raza lor de activitate", precizează sursa citată.

Reprezentanţii DSVSA au început să distribuie materiale informative despre această boală şi au cerut proprietarilor de exploataţii să intensifice măsurile de biosecuritate în ferme. De asemenea, au fost anunţaţi şi vânătorii să raporteze cazurile de mortalitate în rândul porcilor mistreţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pesta porcina africana