x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sava despre traficul la Piaţa Sudului: PMB a cerut un plan de circulaţie, Primăria sectorului 4 a transmis o nouă solicitare

Sava despre traficul la Piaţa Sudului: PMB a cerut un plan de circulaţie, Primăria sectorului 4 a transmis o nouă solicitare

04 Mar 2016   •   21:22
Sava despre traficul la Piaţa Sudului: PMB a cerut un plan de circulaţie, Primăria sectorului 4 a transmis o nouă solicitare
Sursa foto: Primarul intermiar al Capitalei, Razvan Sava

Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) a cerut prezentarea unui plan de circulaţie, după ce Primăria sectorului 4 a solicitat analizarea soluţiei de deschidere pentru circulaţia publică auto a străzii Cărăruia, însă autoritatea locală nu a răspuns până pe 1 martie, când a transmis o nouă propunere vizând fluidizarea traficului de la Piaţa Sudului, a informat edilul Răzvan Sava.

"Comisia Tehnică de Circulaţie a primit, pe 28.10.2015, o solicitare din partea Primăriei Sectorului 4 pentru analizarea, în regim de urgenţă, a soluţiei de deschidere pentru circulaţia publică auto a străzii Cărăruia, prin instituirea unui sens unic. În data de 30.10.2015, comisia a transmis Primăriei Sectorului 4 acordul de principiu, solicitând, în vederea respectării legii, prezentarea unui plan de circulaţie şi formularea unei soluţii viabile pentru circulaţia din sens opus, astfel încât riveranii străzii Cărăruia să poată avea acces la domiciliu dinspre zona de sud. Până în data de 01.03.2016 Primăria sectorului 4 nu a răspuns solicitărilor comisiei. În data de 01.03.2016, Primăria Sector 4 a transmis o nouă solicitare, schimbând propunerea iniţială, prin care dorea instituirea unor sensuri unice pe Calea Piscului, Intrarea Urcuşului şi Cărăruia", se arată într-o precizare a primarului general interimar Răzvan Sava, transmisă vineri de PMB.

Comisia Tehnică de Circulaţie s-a întrunit joi în vederea formulării unui punct de vedere legal şi a solicitat clarificarea de către Primăria Sector 4 a situaţiei juridice a tronsonului de alee cuprins între strada Cărăruia nr. 24 şi strada Pridvorului, dat fiind faptul că pe acest traseu se află proprietăţi private. Totodată, comisia a atras atenţia că redeschiderea, doar în zilele de lucru, a aleii ce trece prin parcul Tineretului va crea confuzie conducătorilor auto care folosesc acest traseu la sfârşitul săptămânii, generând riscuri crescute de accidente rutiere, iar reglementarea unor artere cu secţiuni de sens unic şi dublu sens va crea riscuri de accidente şi va scădea capacitatea de circulaţie.

"În privinţa lucrărilor de la pasajul Piaţa Sudului, reamintim fostului viceprimar al sectorului 4 că lucrările fizice au avansat în doar 3 luni de la 20% la 47%, perioadă în care s-au executat operaţiunile constructive cele mai dificile. În acest moment există premisele concrete pentru finalizarea pasajului până la data de 30 iunie. Pentru clarificarea situaţiei urbanistice a zonei, sugerăm Primăriei Sector 4 să iniţieze demersurile pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal, care să clarifice indubitabil regimul arterelor publice de circulaţie din perimetrul amintit", relevă precizările transmise de PMB.

Sava îi atrage atenţia lui Băluţă că perioada legală de campanie electorală nu a început oficial. "Datoria unui edil responsabil este de a rezolva problemele comunităţii, nu de a face declaraţii demagogice", a adăugat acesta.

Băluţă i-a cerut vineri demisia lui Sava, pe care îl acuză de incapacitate organizatorică, el afirmând că a solicitat PMB aprobarea a două rute ocolitoare pentru fluidizarea traficului în zona Piaţa Sudului la care nu a primit răspuns.

Sursa: Agerpres

×