x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scandal cu oamenii infectaţi cu coronavirus în Buzău: "Unii au fugit, alții au anunțat că se sinucid dacă sunt duși la spital"

Scandal cu oamenii infectaţi cu coronavirus în Buzău: "Unii au fugit, alții au anunțat că se sinucid dacă sunt duși la spital"

09 Mai 2020   •   10:38
Scandal cu oamenii infectaţi cu coronavirus în Buzău: "Unii au fugit, alții au anunțat că se sinucid dacă sunt duși la spital"

Autorităţile au instituit carantina în satul Râmnicelu, din Buzău, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au depistat un focar la o familie formată din şapte membri, potrivit Prefecturii Buzău

Totul a pornit de la un bărbat de 30 de ani care, pe 3 mai, a fost confirmat pozitiv cu infecţie cu noul coronavirus, la Focşani, unde s-a prezentat pentru investigaţii medicale. 

Înainte, el a fost plecat la Suceava.După testare, pacientul a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 

Ancheta epidemiologică declanşată a identificat un număr de şase contacţi ai bărbatului, toţi provenind din aceeaşi familie. 

Aceştia au fost testaţi pe 5 mai şi confirmaţi pozitiv două zile mai târziu, pacienţii fiind internaţi tot la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că mulţi dintre contacţii direcţi ai bărbatului nu au vrut să fie testaţi, unii plecând din localitate, iar alţii ameninţând "că se sinucid", dacă vor fi testaţi.

"Sunt trei familii cu 20 de persoane în casa lui, am luat probe cu DSP pentru şapte persoane, ceilalţi fie nu erau în localitate, fie, alţii nu au vrut să li se ia probe, altul a zis că se sinucide, dacă nu îl lăsăm în pace, cu toate că erau forţe de Jandarmi, Poliţie. (...) S-a făcut o comisie şi s-a raportat la MAI.

În satul Râmnicelu, sunt 4.000 de locuitori, din care 2.600 de etnie romă, unde s-a depistat şi cazul", a precizat primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu.

Mai multi contacţi direcţi nu au fost găsiţi încă

"Poate deveni o situaţie gravă, dacă nu se iau toate măsurile", a atras atenţia primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, sâmbătă, la Antena 3.

Satul a fost au împrejumuit de reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei, spun autorităţile locale.

.

×