x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Scena Festivalului de la Gărâna, mistuită de flăcări

Scena Festivalului de la Gărâna, mistuită de flăcări

de Adi Munteanu    |    18 Oct 2016   •   17:11
Scena Festivalului de la Gărâna, mistuită de flăcări
Sursa foto: Foto: http://radiotimisoara.ro/

Un incendiu a distrus, marţi, scena pe care se desfășoară de 20 de ani Festivalul Internațional de Jazz de la Gărâna. Locul din Poiana Lupului unde au concertat unii dintre cei mai mari muzicieni ai lumii a ars ca o torță, conform declarației pompierilor. Din primele constatări, se pare că totul a fost declanșat de un coș de fum din incinta restaurantului, o anexă a scenei, sau de o avarie în bucătărie. Paguba estimată este de aproximativ două milioane de euro.

Potrivit purtătorului de cuvând al ISU Semenic, Elena Tarla, pompierii au lichidat în două ore incendiul care s-a extins și la anexele unde erau depozitate instalații și echipamente de sunet. „În jurul orei 13.34 am fost solicitaţi printr-un apel la 112 să intervenim pentru stingerea unui incendiu în Poiana Lupului. Focul a izbucnit la un restaurant. Echipe de la Detaşamentul Reşiţa, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Brebu Nou şi Văliug au intervenit pentru stingerea incendiului. Flăcările s-au manifestat violent din cauza materialelor de construcţie, restaurantul fiind făcut din lemn”, se spune în comunicatul ISU Semenic.

Lora Körtvelyessy, proprietara restaurantului de lângă scenă, a scris pe pagina sa de Facebook: „Nu e vorba nici de neglijența umană, nici de mijloace improvizate. Coșul de fum a fost curățat recent, iar centrala pe lemne are mai puțin de 12 luni de când a fost complet înlocuită, în mai puțin de 6 ani de funcționare!”.

Pe scena festivalului „din vârf de munte” au urcat de-a lungul anilor nume dintre cele mai mari ale jazzului mondial precum Jan Garbarek, Mike Stern, Stanley Jordan, Victor Wooten sau Stanley Clarke, și toți au fost impresionați de peisaj. 

 

×
Subiecte în articol: incendiu garana