x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se circulă cu dificultate spre Poiana Brașov

Se circulă cu dificultate spre Poiana Brașov

01 Ian 2019   •   16:31
Se circulă cu dificultate spre Poiana Brașov

Primăria Braşov face un apel către turiştii care urcă în Poiana Braşov să folosească transportul în comun dinspre Braşov sau parcarea multietajată din Poiana de Jos, având în vedere că sunt şanse foarte mici să găsească un loc liber de parcare în staţiune, iar circulaţia se desfăşoară cu mare dificultate.
''Având în vedere numărul foarte mare de maşini care urcă spre Poiana Braşov, mai ales dinspre Râşnov, coroborat cu maşinile deja parcate în Poiană, facem un apel la turişti să utilizeze mijloacele de transport în comun dinspre Braşov spre Poiană sau la care vor neapărat să urce cu maşinile să le parcheze în parcarea multietajată din Poiana de Jos (Cabana Junilor), unde mai sunt libere în acest moment 200 de locuri'', precizează marţi Primăria într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, între Poiana de Jos şi Poiana Braşov se circulă cu foarte mare dificultate, iar în momentul în care ajung în staţiune turiştii au şanse mici să găsească un loc de parcare liber. De aceea un echipaj al Poliţiei Locale îi îndrumă pe turişti, de la sensul giratoriu de la parcarea multietajată să îşi lase maşinile acolo şi să utilizeze pentru deplasarea în staţiune linia 60, traseu pe care transportul este gratuit. În Poiana Braşov sunt aproximativ 4.000 de locuri de parcare publice şi la unităţile de cazare.
În urma monitorizării efectuate de Poliţia Locală, numărul maşinilor care urcă dinspre Râşnov este dublu faţă de numărul celor care urcă dinspre Braşov.
Capacitatea de cazare a staţiunii Poiana Braşov a fost rezervată 100% pentru petrecerea Revelionului. La aceşti turişti se adaugă cei care vin în Poiană pentru practicarea sporturilor de iarnă, condiţiile fiind foarte bune pe toate pârtiile Domeniului schiabil. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: circulație poiana brașov