x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se intervine în zona poluării cu biodiesel după ce un pod s-a rupt sub un tren marfar

Se intervine în zona poluării cu biodiesel după ce un pod s-a rupt sub un tren marfar

12 Aug 2018   •   13:07
Se intervine în zona poluării cu biodiesel după ce un pod s-a rupt sub un tren marfar

AN "Apele Române", prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu, a mobilizat echipele de intervenţie pentru a interveni cu material absorbant în vederea limitării poluării produse de scurgerea de biodiesel din trenul care s-a răsturnat în viaductul Cârcea, conform unui comunicat remis duminică AGERPRES. 

"În localitatea Cârcea, judeţul Dolj, s-a rupt un pod de cale ferată şi s-au răsturnat câteva vagoane cu biodiesel. S-a intervenit cu un buldozer pentru izolare. AN "Apele Române" prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu a mobilizat echipele de intervenţie pentru a interveni cu material absorbant", se menţionează în comunicat. 



Un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, şapte vagoane răsturnându-se, iar unul a rămas rămas înclinat, agăţat de locomotivă, din care se scurge biodiesel într-un pârâu, informează ISU Dolj. 

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu s-au înregistrat victime, traficul feroviar este blocat şi se iau măsuri de limitare a poluării cursului de apă. 

ISU Dolj a precizat că deraierea s-a produs în zona viaduct Cârcea, iar la faţa locului intervin detaşamentele 1 şi 2 Pompieri Craiova. 

Conform CFR SA, trenul de marfă ce transporta produse petroliere aparţine operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român). 

"Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului", se precizează într-un comunicat al CFR.AGERPRES

×