x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Se redeschide drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Se redeschide drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

26 Mar 2019   •   15:45
Se redeschide drumul spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Drumul judeţean spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi redeschis circulaţiei rutiere miercuri dimineaţa, de la ora 8,00, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au verificat marţi modul în care au fost executate lucrările de reparaţii la tronsonul ce a fost închis pe 20 martie.

În principal, este vorba despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulaţia rutieră din cauza ruperii acostamentului şi surpării terenului de susţinere a şoselei.

Concomitent, firma care derulează contractul de lucrări şi servicii de întreţinere şi reparaţii pe acest drum a executat lucrări de curăţire a şanţurilor şi rigolelor şi de toaletare a copacilor de pe margine.

Tot în aceste zile, cu sprijinul angajaţilor Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice, au fost executate lucrările de îndepărtare a materialului lemnos abandonat sau adus de viituri în albia pârâului de pe Valea Albă.

"Siguranţa turiştilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiştilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunţăm pe toţi cei care vor să viziteze Sarmizegetusa Regia că ridicăm restricţia impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora.

Circulaţia autovehiculelor a fost oprită pe sectorul cuprins între Remiza de la Grădiştea de Munte şi intrarea în situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia, după ce acostamentul drumului a fost distrus de ploile căzute în zonă, iar apa râului din apropiere a săpat sub terenul de susţinere a şoselei.

Lucrările de întreţinere a drumului vor continua pentru ca turiştii care vizitează Sarmizegetusa Regia să se poată bucura de condiţii optime de acces.

De asemenea, conducerea CJ Hunedoara continuă demersurile pentru a impune restricţii de tonaj pe DJ 705 A Costeşti-Sarmizegetusa Regia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sarmizegetusa Regia