x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sibiu: Suspiciune de toxiinfecție alimentară cu stafilococ în rândul a patru copii aflați într-o tabără din Păltiniș

Sibiu: Suspiciune de toxiinfecție alimentară cu stafilococ în rândul a patru copii aflați într-o tabără din Păltiniș

10 Aug 2017   •   18:44
Sibiu: Suspiciune de toxiinfecție alimentară cu stafilococ în rândul a patru copii aflați într-o tabără din Păltiniș

Patru copii cu simptome digestive, cazaţi la o pensiune din Păltiniş, au ajuns, joi, la secţia de Urgenţe a Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, manifestările cedând rapid după tratamentul administrat, astfel că aceştia au fost externaţi în cursul după-amiezii.

Cei patru fac parte dintr-un grup de 26 de copii şi 4 însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi duminică la pensiunea din Păltiniş.

"Ancheta epidemiologică declanşată imediat după primirea informării telefonice a pus în evidenţă că manifestările de îmbolnăvire au debutat brusc în cursul nopţii anterioare şi au constat în senzaţie de greaţă şi vărsături. Toţi cei patru copii transportaţi la spital au fost consultaţi în secţia de boli infecţioase, unde, după recoltarea probelor biologice, le-a fost instituit tratamentul simptomatic", arată un comunicat al DSP Sibiu, remis, joi, AGERPRES.

Copiii prezentau forme uşoare de îmbolnăvire, iar sub tratament, simptomele s-au remis rapid, pacienţii fiind externaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu care s-au deplasat la unitatea de cazare au efectuat control în sănătate publică, au recoltat probe de alimente, probe de salubritate, probe biologice de la personalul blocului alimentar şi probe de apă, care vor fi prelucrate în laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică, menţionează sursa citată.

×
Subiecte în articol: copii toxiinfecţie paltinis