x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Siret, al doilea oraș din Suceava care limitează deplasările din cauza noului coronavirus

Siret, al doilea oraș din Suceava care limitează deplasările din cauza noului coronavirus

03 Apr 2020   •   12:23
Siret, al doilea oraș din Suceava care limitează deplasările din cauza noului coronavirus
Sursa foto: Lucian Alecu

Siret este al doilea oraș din județul Suceava care limitează deplasările pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus. Primarul orașului susține că nu e o măsură de autoizolare ci „o limitare semnificativă a deplasărilor”, transmite corespondentul Mediafax.

Siret este al doilea oraș din Suceava, după ce Gura Humorului a intrat în autoizolare, care limitează deplasările, ca măsură suplimentară pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus.

Potrivit unei decizii luate, joi, în ședința Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), se interzice deplasarea cetățenilor în afara orașului Siret pentru cumpărături. Totodată, cu aceeași dată se interzice și accesul cetățenilor din afara orașului, pentru cumpărături, pe raza orașului Siret.

De asemenea, este s-a interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

Astfel, conform deciziei luate de CLSU, accesul în afara orașului Siret a cetățenilor orașului Siret și în interiorul orașului de către cetățenii altor unități administrativ teritoriale se va permite doar pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în orașul Siret, precum și a aprovizionării populației.

Totodată, se va permite accesul persoanelor care nu locuiesc în orașul Siret dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

Primarul Adrian Popoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu e vorba de o autoizolare a orașului, ci o limitare semnificativă a deplasărilor.

„Noi am încercat să evitam ca oamenii din afara orașului și cei din oraș să se ducă, de aiurea, la cumpărături.” - a spus Adrian Popoiu.

×