x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație alarmantă la Suceava! Alte două cazuri de meningită acută virală la o grădiniţă

Situație alarmantă la Suceava! Alte două cazuri de meningită acută virală la o grădiniţă

26 Oct 2018   •   13:57
Situație alarmantă la Suceava! Alte două cazuri de meningită acută virală la o grădiniţă

Alte două cazuri de meningită acută virală s-au înregistrat în focarul de la Grădiniţa "Prichindel" din municipiul Suceava, iar cei doi copii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a anunţat, vineri, directorul DSP Suceava, mediul epidemiolog Cătălina Zorescu. 

Potrivit DSP Suceava, în cursul zilei de joi s-a efectuat dezinfecţia la această unitate de învăţământ preşcolar, urmând ca luni, 29 octombrie, să se recolteze probe de control în vederea acordării avizului de redeschidere a unităţii. 

Zorescu a spus că, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor lucrate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi, cauza îmbolnăvirilor este reprezentată de un enterovirus Coxsackie, acelaşi care a provocat şi epidemia de meningită acută virală din anul 2012. 

Un focar de meningită acută virală evoluează la cea mai mai grădiniţă din municipiul Suceava, până în prezent cinci copii fiind internaţi în spital, iar unitatea de învăţământ a fost închisă temporar pentru dezinfecţie. 

Potrivit directorului DSP Suceava, focarul de meningită acută virală se manifestă la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) nr. 9 din cartierul Burdujeni, primele trei cazuri fiind înregistrate la copii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari A şi D. 

Zorescu a precizat că toţi copiii sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament. 

Totodată, Zorescu a spus că, având în vedere potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al unităţii de învăţământ, dar şi aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, a propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a grădiniţei începând cu 24 octombrie, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi. 

Directorul DSP Suceava a subliniat că dezinfecţia va fi făcută cu firme specializate, cu substanţe eficiente şi autorizate de Ministerul Sănătăţii, sub supravegherea personalului medical din unitate. 

De asemenea, s-a solicitat ca toţi părinţii să fie informaţi despre situaţia existentă şi despre necesitatea prezentării copiilor lor la medic în cazul apariţiei unor simptome de boală. AGERPRES

×
Subiecte în articol: meningită acută virală suceava