x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Șofer surprins pe Autostrada Soarelui cu 215 km/h

Șofer surprins pe Autostrada Soarelui cu 215 km/h

11 Mai 2020   •   12:07
Șofer surprins pe Autostrada Soarelui cu 215 km/h

Poliţiştii au prins pe Autostrada Soarelui un șofer care conducea cu viteza de 215 km/h. Alți doi șoferi au fost prinși cu 206 km/h pe A1 și A3.

Duminică, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 București – Constanța au depistat un șofer, care conducea cu viteză excesivă. Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A2, cu viteza de 215 km/h.

De asemenea, tot duminică, alți doi șoferi au depășit viteza legală, conducând cu 206 km/h pe Autostrada A1, respectiv pe Autostrada A3.

Cei 3 șoferi au fost sancţionați contravenţional cu amenzi de 2.900 de lei fiecare, iar, ca măsură complementară, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h, iar depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autostrada soarelui şofer