x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şofer turc, cercetat penal după ce a încercat să introducă în România 50 de kilograme de tutun

Şofer turc, cercetat penal după ce a încercat să introducă în România 50 de kilograme de tutun

01 Dec 2019   •   18:50
Şofer turc, cercetat penal după ce a încercat să introducă în România 50 de kilograme de tutun

Un şofer turc în vârstă de 55 de ani este cercetat penal după ce a încercat să introducă în România mai multe cutii de carton care conţineau în total 50 de kilograme de tutun vrac din Istanbul pentru comercializare în Bucureşti.


"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat duminică pentru a intra în ţară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul destinat bagajelor, au fost descoperite patru cutii de carton care conţineau cantitatea totală de 50 de kilograme de tutun vrac tocat", precizează un comunicat al ITPF Giurgiu.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat tutunul din Istanbul şi îl transporta în Bucureşti pentru comercializare.

Poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de tutun în vederea confiscării, întocmind cetăţeanului turc lucrare penală pentru "deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializare produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, lit. H din Legea 227/ 2015.AGERPRES

×