x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a rămas fără vaccin antirabic

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a rămas fără vaccin antirabic

11 Noi 2015   •   12:09
Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi a rămas fără vaccin antirabic
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi nu mai are de zece zile nicio doză de vaccin antirabic, deşi are fondurile necesare procurării acestuia, a declarat miercuri presei, directorul instituţiei, Mihaela Ganea.

'Nu mai avem nicio doză de vaccin antirabic, ultima am făcut-o la începutul acestei luni. Noi am făcut acum o lună de zile comandă pentru un nou stoc de vaccin antirabic, dar aceasta nu a fost onorată, de aceea, de zece zile, în Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi nu mai este nicio doză de vaccin antirabic'', a spus Mihaela Ganea.

Ea a precizat că, în mod normal, într-o lună, la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, se fac 140-150 de doze de vaccin antirabic. Conducerea spitalul a anunţat Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Galaţi despre situaţia creată.

'Am anunţat şi noi, la rândul nostru, Ministerul Sănătăţii. Din informaţiile noastre, Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi îşi achiziţionează vaccinul antirabic din fonduri proprii. Au făcut comandă acum o lună, dar deşi distribuitorul ar fi putut onora comanda, nu a făcut-o, pentru că de la Ministerul Sănătăţii nu s-a stabilit încă preţul de achiziţie', a declarat reprezentatul DSP Galaţi, Valentin Boldea.

×
Subiecte în articol: vaccin antirabic