x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul Județean Deva intră în carantină. Nimeni nu intră, nimeni nu iese timp de 14 zile

Spitalul Județean Deva intră în carantină. Nimeni nu intră, nimeni nu iese timp de 14 zile

30 Mar 2020   •   09:20
Spitalul Județean Deva intră în carantină. Nimeni nu intră, nimeni nu iese timp de 14 zile

Spitalul Județean de Urgență Deva este închis, începând de duminică seara, în totalitate, astfel că nimeni nu intră și nimeni nu iese timp de 14 zile, iar niciun pacient nu va fi internat sau externat în acest interval, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în această perioadă se intensifică procedurile de curățenie, dezinfecție, se instalează echipament de protecție.

„DSP Hunedoara a transmis Spitalului Județean de Urgență Deva o adresă prin care se comunică luarea unor măsuri începând de duminică seara. Astfel, medicii depistați pozitiv COVID-19 vor fi internați pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului, iar restul personalului medical va îngriji pacienții internați, fără a părăsi unitatea sanitară, timp de 14 zile. Spitalul este închis, pe principiul nimeni nu intră, nimeni nu iese. În această perioadă se intensifică procedurile de curățenie, dezinfecție, se instalează echipament de protecție iar spitalul nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile. De asemenea, nici pacienții nu vor fi externați în acest interval, pentru a evita răspândirea coronavirusului”, a spus Morogan.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Deva au fost confirmați pozitiv cu coronavirus patru medici, dintre care doi de la Secția de Onclogie, aceștia fiind transferați la Timișoara.

„Mai sunt doi medici confirmați, unul fiind șeful Secției de Interne 2”, a precizat Romogan. (Vasile Măgrădean,

Sursa: Mediafax

×