x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Olt: Statuie a Simonei Halep, realizată de artistul Cătălin Mihalache

Olt: Statuie a Simonei Halep, realizată de artistul Cătălin Mihalache

23 Oct 2017   •   21:16
Olt: Statuie a Simonei Halep, realizată de artistul Cătălin Mihalache

Artistul Cătălin Mihalache, cunoscut pentru sculpturile în culori vii ale unor personalităţi contemporane, personaje din poveşti ori figuri istorice, a realizat o statuie a Simonei Halep, reprezentând-o pe tenismenă în momentul în care a devenit lider mondial şi a primit un aranjament floral cu cifra 1. 

Statuia, realizată din fier beton în numai trei zile, după cum afirmă Cătălin Mihalache, este amplasată în curtea artistului, din satul Prooroci, comuna Milcov, alături de o statuie tip caricatură a lui Smiley, de o sculptură înfăţişând-o pe Albă-ca-Zăpada şi de o statuie de patru metri a unui personaj cu chip de rege, numit Revelionul. 

Mihalache a declarat luni, pentru AGERPRES, că a decis să realizeze o statuie a Simonei Halep pentru că s-a bucurat de faptul că jucătoarea româncă de tenis face o imagine bună ţării şi pentru că a trăit cu emoţie momentele când aceasta a ajuns numărul unu mondial. 

Artistul din Milcov a menţionat că s-a grăbit să îi facă această statuie Simonei Halep deoarece a vrut să fie primul care face acest lucru. 

"M-am bucurat că încă mai există cineva care face o imagine bună ţării, că există o româncă numărul unu mondial. Mi-a creat emoţii, m-am uitat cu plăcere şi cu admiraţie la televizor. Să dea Dumnezeu să tot apară asemenea oameni. Am realizat-o (statuia Simonei Halep - n.r.) în trei zile, imediat cum am auzit că a devenit numărul unu mondial şi am văzut fotografiile. Am vrut să fiu primul care îi face statuie şi am reuşit", a spus Mihalache. 

El a precizat că, la fel ca la celelalte statui din curtea sa, a folosit şi acum fier beton pentru că a descoperit că este rezistent şi a folosit tot vopseluri în culori ce îi exprimă stilul unic. Statuia Simonei Halep are o înălţime de doi metri, la fel ca şi cea a lui Smiley. 

Sculpturile reprezentând-o pe Simona Halep, Smiley, Revelionul şi personajele de poveste, sunt amplasate în curtea artistului din comuna Milcov şi pot fi observate şi de dincolo de gardul împrejmuitor al gospodăriei artistului, însă el spune că oamenii din sat nu sunt interesaţi de artă, fiind mai mult preocupaţi de traiul zilnic. 

În urmă cu trei ani Cătălin Mihalache a câştigat un premiu pentru originalitate la emisiunea "Românii au talent". AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep