x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Steaua - Manchester City. Aproximativ 1.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, mobilizaţi pentru meci

Steaua - Manchester City. Aproximativ 1.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, mobilizaţi pentru meci

16 Aug 2016   •   18:25
Steaua - Manchester City. Aproximativ 1.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, mobilizaţi pentru meci

Aproape 1.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de siguranţă pentru meciul de fotbal dintre echipele F.C. Steaua Bucureşti şi F.C. Manchester City.

Potrivit unui comunicat al MAI remis AGERPRES, la meciul care va avea loc marţi pe "Naţional Arena" din Capitală sunt aşteptaţi să asiste peste 50.000 de suporteri, 1.000 dintre aceştia fiind cetăţeni străini, fani ai echipei engleze.

"Pentru asigurarea măsurilor de siguranţă şi prevenirea oricăror acte de violenţă, din dispoziţia ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, peste 750 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi astăzi în misiune în zona arenei sportive, iar alţi 200 pe traseele care converg spre Capitală", se arată în comunicat.

Astfel, 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe traseul de deplasare a suporterilor, în jurul stadionului, dar şi în zonele din centrul Bucureştiului, unde fanii celor două echipe sunt aşteptaţi înainte de meci, în special în centrul istoric al oraşului. Din dispozitivul de jandarmi care însoţeşte suporterii străini fac parte ofiţeri vorbitori de limba engleză în vederea gestionării imediate a oricăror situaţii, se precizează în comunicat.

Potrivit MAI, Poliţia Capitalei a intensificat activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment. Poliţiştii şi jandarmii vor asigura, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care circulaţia rutieră va fi blocată sau deviată.

Pe lângă aceste activităţi desfăşurate la nivelul Bucureştiului, au fost dispuse şi măsuri de sporire a ordinii publice şi de creştere a siguranţei în zona aeroportului Otopeni şi de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei.

"Având în vedere că mulţi dintre suporteri vor veni din diverse judeţe ale ţării, pe principalele rute de circulaţie spre Bucureşti, structurile operative ale MAI vor lua măsuri suplimentare de siguranţă în zona popasurilor turistice, benzinăriilor şi a altor puncte de oprire. Pe căile de comunicaţii vor fi prezente echipaje suplimentare de poliţie rutieră şi peste 200 de poliţişti de ordine publică şi circulaţie", indică MAI.

Conform comunicatului, aceste măsuri sunt monitorizate la nivelul MAI prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, astfel încât deciziile operative să fie luate în cel mai scurt timp.

Totodată, pentru asigurarea desfăşurării în deplină siguranţă a manifestării sportive, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, MAI recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier şi să adopte un comportament civilizat şi respectuos pe stadion şi în trafic.

MAI reaminteşte că începând cu ora 18,00 traficul rutier va fi restricţionat progresiv în zona Arena Naţională, agenţii de poliţie rutieră urmând să asigure rutele alternative şi fluidizarea traficului.

Conducătorii auto pot folosi ca rute ocolitoare şoseaua Mihai Bravu - şoseaua Iancului - şoseaua Pantelimon; bulevardul Unirii - bulevardul Basarabia - bulevardul Chişinău - bulevardul Pantelimon. AGERPRES

×