x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Cine conduce Capitala în locul lui Oprescu

Cine conduce Capitala în locul lui Oprescu

15 Sep 2015   •   22:50
Cine conduce Capitala în locul lui Oprescu
Sursa foto: Marin Stefanel Dan / Foto: B365.ro

Ştefănel Dan Marin, consilier UNPR, va fi primarul interimar al Capitalei, după ce, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de ieri, liberalii i-au netezit acestuia calea, refuzând să propulseze în fruntea instituţiei unul de-al lor. Viceprimarul Cornel Pieptea şi-a dat demisia pentru ca Ştefănel Dan Marin să-i ia locul.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar, ieri dimineaţă, de către prefect, după ce luni seară acesta a fost plasat de Tribunalul Bucureşti în stare de arest preventiv. După ce decizia a fost comunicată Consiliului General, s-a convocat o şedinţă pentru a fi ales primarul interimar. Potrivit legii, interimatul ar fi trebuit să fie asigurat de unul dintre cei doi viceprimari, fie Dan Darabont, de la PSD, fie Cornel Pieptea, de la PNL. Pieptea a ales, însă, să îşi dea demisia, afirmând că, din motive personale, nu-şi poate asuma o funcţie atât de solicitantă. De altfel, Partidul Naţional Liberal a comunicat că nu doreşte să propulseze un candidat propriu la primăria Capitalei. La rândul lor, reprezentanţii PSD au comunicat că nu îşi dorec acest interimat. După demisia lui Pieptea, consilierul UNPR Ştefănel Dan Marin a fost ales viceprimar, fiind apoi ales în funcţia de primar interimar cu 39 de voturi pentru, un vot anulat şi niciunul împotrivă. Ştefănel Dan Marin a devenit consilier general în 2012 din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu, formaţiune absorbită ulterior de UNPR. Ştefănel Dan Marin are 39 de ani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, având profesia de analist politic. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine două apartamente în Bucureşti şi o casă în oraşul Pucioasa, trei automobile, precum şi două terenuri de 2.800 de metri pătraţi, respectiv 2.100 de metri pătraţi, ambele în oraşul Pucioasa.

"Îl ştiu pe Ştefănel şi am o părere bună despre el. Îl vom sprijini pentru a nu fi nicio defecţiune de parcurs până la sfârşitul anului. Am totuşi un gust amar", Dan Darabont, viceprimar PSD

Mandatul lui Ştefănel Dan Marin începe cu programul "Acordul pentru bucureşteni", propus de consilierii PNL
 

×
Subiecte în articol: Ştefănel Dan Marin