x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stomatologii fug din Satu-Mare din cauza impozitelor

Stomatologii fug din Satu-Mare din cauza impozitelor

11 Noi 2016   •   14:21
Stomatologii fug din Satu-Mare din cauza impozitelor

Mai mulţi medici stomatologi au plecat în ultima perioadă din municipiul Satu Mare, fiind nemulţumiţi de nivelul ridicat de impozitare a cabinetelor, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, dr. Cosmin Raţiu. 

El a spus că în momentul de faţă cota de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale este de 1,5% şi chiar dacă din 1 ianuarie 2017 ea va fi diminuată la 0,7%, ''tot este prea mare''. 

"Avem colegi care şi-au vândut afacerea şi au plecat. Unii dintre ei s-au dus în Franţa, alţii în Ungaria sau în alte oraşe din ţară. Mai avem colegi care nu pot suporta aceste cheltuieli şi sunt pe picior de plecare. Doar în ultima lună au plecat din Satu Mare trei colegi, este adevărat că au venit şi alţii noi, dar din păcate pleacă oameni oameni cu experienţă şi vin alţii care abia au terminat facultatea, fără experienţă", a declarat Cosmin Raţiu. 

Potrivit acestuia, dacă în 2015 pentru un cabinet medical se plătea un impozit de 350 de lei, în 2016 el a fost majorat la aproape 4.000 de lei, odată cu modificarea cotelor. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a propus pentru anul 2017 reducerea respectivei cote la 0,7%. AGERPRES

×