x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Stratul de zăpadă atinge 40 de centimetri la Rânca; se schiază pe pârtia din centrul staţiunii

Stratul de zăpadă atinge 40 de centimetri la Rânca; se schiază pe pârtia din centrul staţiunii

04 Dec 2015   •   15:03
Stratul de zăpadă atinge 40 de centimetri la Rânca; se schiază pe pârtia din centrul staţiunii
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Stratul de zăpadă atinge aproximativ 40 de centimetri la Rânca, iar turiştii care vor veni în zona montană pot să schieze pe pârtia M 1 din centrul staţiunii, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

"Stratul de zăpadă este de 35-40 de centimetri, temperaturile încă permit conservarea zăpezii, sperăm că nu vor fi ridicate în zilele următoare astfel încât stratul să se menţină corespunzător practicării schiului. Funcţionează pârtia M 1 din centrul staţiunii, care dispune şi de nocturnă. Nu a mai nins, calea de acces către staţiune este curăţită, accesul este facil către staţiune. Echipele de salvatori sunt în permanenţă acolo. Este funcţională şi pârtia de săniuş", a precizat Sabin Cornoiu.

Şeful Serviciului de Salvamont Gorj a mai menţionat că toate traseele turistice din zona montană Rânca sunt deschise, recomandându-le turiştilor să îi anunţe pe salvatori în cazul în care vor să meargă în drumeţii.

"Turiştii trebuie să ia în calcul că vremea se poate schimba oricând, ei trebuie să fie pregătiţi pentru accesul auto cu maşina în staţiune şi din staţiune, cei care merg pe munte să ne ceară sfatul ca să le oferim cele mai bune informaţii despre starea zăpezii şi despre problemele pe care le pot întâmpina pe trasee. Sunt deschise toate traseele montane. Cei care schiază să îşi verifice foarte bine legăturile de schi, dacă acestea mai funcţionează şi dacă sunt reglate bine", a mai spus Sabin Cornoiu.

Vezi aici imagini live de pe partiile din ţară

×
Subiecte în articol: schii ranca