x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava: O localitate, în continuare fără energie electrică; alte şase nealimentate parţial

Suceava: O localitate, în continuare fără energie electrică; alte şase nealimentate parţial

13 Oct 2015   •   19:54
Suceava: O localitate, în continuare fără energie electrică; alte şase nealimentate parţial

Un număr de şapte localităţi din judeţ au mai rămas total sau parţial nealimentate cu energie electrică, iar toate echipele filialei Suceava a E.ON Moldova sunt în teren şi lucrează la remedierea disfuncţionalităţilor, a declarat, marţi, prefectul Constantin Harasim.

Potrivit prefectului, localitatea Păiseni este total nealimentată cu energie electrică, iar alte şase, respectiv Crucea, Vatra Moldoviţei, Sasca Mare, Mălini,Văleni şi Straja sunt parţial nealimentate cu energie electrică.

În localitatea Crucea, echipele operative E.ON au fost ajutate de echipe ale Direcţiei Silvice Suceava, în vederea degajării arborilor căzuţi.

Pe drumurile naţionale din judeţ, carosabilul este umed, dar se circulă corespunzător. Pe raza de activitate a Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava s-a acţionat cu patru ATB -uri şi cinci UNIMOG-uri şi au fost răspândite 100 tone material antiderapant, iar în prezent se patrulează cu trei utilitare. Totodată, pe raza de activitate a SDN Câmpulung Moldovenesc, pe DN 17A, carosabilul este umed, s-a acţionat cu patru ATB-uri şi patru UNIMOG-uri şi au fost împrăştiate 41 tone de material antiderapant. În momentul de faţă se patrulează cu două utilitare.

Pe drumurile judeţene, carosabilul este umed. S-a acţionat preventiv cu trei autoutilaje pe 12 drumuri judeţene. Au fost împrăştiate 20 tone material antiderapant, iar în prezent se patrulează cu trei utilitare.

Linia CFR Păltinoasa-Cacica este închisă. Trenurile sunt deviate pe ruta Stroieşti - Suceava. Trenurile cu destinaţia Cacica sunt anulate.

Trei şcoli au fost închise marţi, respectiv Moldoviţa, Suceviţa şi Horodnic de Sus.

Cotele şi debitele principalelor râuri din judeţ au fost în creştere.

Temperatura aerului în judeţ la ora 5,00 a fost cuprinsă între - 1 grad Celsius la staţia hidrometrică Părhăuţi şi 2 grade Celsius la staţia hidrometrică Dolheşti. S-au înregistrat precipitaţii cuprinse între 3,7 l/mp la staţia hidrometrică Dorna Candrenilor şi 30,6 l/mp la staţia hidrometrică Siret.

Stratul de zăpadă era cuprins între 1 cm la staţia hidrometrică Iţcani şi 22 cm la staţia hidrometrică Cîrlibaba. AGERPRES

×