x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava. Un şofer de camion a omorât un biciclist. Alcoolemia de 1,34, pentru că îl dureau dinții și ţinea alcool sanitar în gură

Suceava. Un şofer de camion a omorât un biciclist. Alcoolemia de 1,34, pentru că îl dureau dinții și ţinea alcool sanitar în gură

04 Sep 2014   •   18:26
Suceava. Un şofer de camion a omorât un biciclist. Alcoolemia de 1,34, pentru că îl dureau dinții și ţinea alcool sanitar în gură

Un şofer de camion implicat într-un accident mortal petrecut marţi după-amiază, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în urma căruia un biciclist a decedat, şi care, în urma verificării cu aparatul etilotest, avea o concentraţie de 1,34 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, a declarat că nu a băut alcool, ci că doar a ţinut alcool sanitar în gură din cauza unei dureri dentare.

Declaraţia acestuia, tratată în prima fază mai mult ca o glumă proastă, nu este văzută tocmai aşa de anchetatori, scrie Monitorul de Suceava. Conform unor surse, şoferul a fost coerent în timpul audierilor şi nu a dat semne vizibile de stare de ebrietate. El a explicat că a ţinut alcool sanitar în gură o perioadă mai lungă din cauza durerilor de măsele. În aceste condiţii, aparatul etilotest, care măsoară alcoolemia în aerul expirat, putea fi influenţat.

Cum concentraţia de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat înseamnă în mod normal o alcoolemie în sânge imensă, anchetatorii au intrat la bănuieli serioase privind valoarea indicată de aparat, în raport cu starea şoferului. Dilema va fi lămurită de rezultatele probelor biologice de sânge recoltate de la conducătorul auto imediat după accident, disponibile în mod normal la cel mult 48 de ore de la recoltare. Problema este că Poliţia Rutieră are datorii adunate de luni de zile către Serviciul de Medicină Legală Suceava, iar rezultatele alcoolemiilor stau în sertare până la deblocarea financiară. Dacă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava va considera însă acest caz o urgenţă majoră şi va face o excepţie, rezultatul ar putea fi depus la dosar chiar astăzi.

Din ancheta preliminară a poliţiei rezultă că şoferul, Viorel Munteanu, în vârstă de 47 de ani, din Cluj Napoca, l-a acroşat pe biciclistul care circula în faţa sa, Gheorghe Coca, în vârstă de 72 de ani,  într-o curbă la stânga. Bătrânul a fost proiectat violent pe carosabil, în timp ce şoferul a mai rulat câteva zeci de metri, după care camionul a ieşit în afara drumului, prin dreapta, unde a lovit violent un stâlp.

Biciclistul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde în scurt timp a decedat.

Bărbatul care conducea camionul s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi este cercetat în stare de libertate.

×
Subiecte în articol: suceava alcoolemie accident