x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sucevean suspectat de malarie, transferat cu un avion SMURD la Bucureşti

Sucevean suspectat de malarie, transferat cu un avion SMURD la Bucureşti

23 Dec 2015   •   11:24
Sucevean suspectat de malarie, transferat cu un avion SMURD la Bucureşti
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Un sucevean în vârstă de 34 de ani, dintr-o localitate din apropierea municipiului Suceava, este suspect de malarie şi a fost trimis, ieri, cu un avion SMURD, la Institutul de boli tropicale ”Victor Babeş” din Bucureşti, relatează Monitorul de Suceava.

Tânărul s-a prezentat luni seara, la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu febră, frisoane şi dureri puternice de cap. În urma discuțiilor cu pacientul, medicii au aflat că acesta tocmai s-a întors din Coasta de Fildeş, țară în care există malaria.

Tânărul a fost internat imediat şi Spitalul de Urgență a demarat procedurile pentru transferul la institutul specializat în boli tropicale din Bucureşti. Directorul medical, dr. Tiberius Brădățan, ne-a declarat, ieri, că starea pacientului este stabilă, motivul transferului la institutul bucureştean fiind legat strict de protocoalele medicale în situații de acest gen.

Malaria este o boală infecțioasă des întâlnită în multe zone tropicale şi subtropicale, determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium.

×